A hely, ahol a matcha tea és a latte tökéletes egyveleget alkot – Ördögi helyek 1. rész – a Rokusch

Az utóbbi években több új hely is megnyitotta kapuit Pécsen a Rókus sétányon, ahol főként a környéken tanuló egyetemisták lelhettek ezáltal új törzshelyre. A Rokusch elnevezésű kávézóba mi is ellátogattunk, ahol az állandó kínálat mellett szezonális kínálattal is várják a vendégeket.

A sétány legtetején lévő kávézó 2018-ban nyitotta meg kapuit és népszerűségét az s visszaigazolja, hogy hétköznap délelőttönként is számtalan egyetemista vagy laptoppal az asztalán dolgozó ember ül az asztaloknál, ahol a kávék mellett teákat és gyümölcsleveket, sőt még kézműves sört is fogyaszthatunk.

Ha pedig megéhezünk, croissantot, bagelt, süteményeket vagy különféle szendvicset is kipróbálhatunk. Mi a lazacos bagelt kóstoltuk, ami egyáltalán nem okozott csalódást.

Bár van szezonális kínálatuk, amiben novemberben a sütőtök dominált, mi a matcha teás lattét kóstoltuk meg és az igazat megvallva nagyon pozitív csalódás volt, hiszen a tea és kávé tökéletes összhangot tudott alkotni a csészénkben. Nem elhanyagolható, hogy a Rokusch saját tonicot is készít, így ha arra jártok, érdemes lehet azt is kipróbálni.

Az árak más helyhez képest magasabbak, viszont a színvonalat is figyelembe véve egészen elfogadhatónak mondhatjuk.

Cím: Pécs, Rókus u. 7.
Nyitva tartás: hétköznap 8:00-18:00, hétvégén 9:00-17:00
Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/rokusch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük