Baktériumot találtak a sajtban, azonnal vidd vissza, ha ilyet vettél!

Sajt szeletelve

A Nébih vizsgálatakor baktériumot találtak az egyik sajtban, amit az Auchan áruházakban értékesítettek. Aki visszaviszi a terméket, visszakapja a pénzét.

Az Escherichia coli (röviden E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be; részük van vitaminok (K2, B) termelésében, és jelenlétükkel általában gátolják más, kórokozó mikroorganizmusok elszaporodását. Néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs azonban megbetegítő tulajdonsággal rendelkezik; olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak.

A shigatoxin-termelő fertőzés tünetei hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely esetenként véres is lehet. Esetenként előfordulhat hányinger, hányás és láz is. A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul, de a fertőzés okozhat vérzéses vastagbélgyulladást, vérzékenységgel és vérrögképződéssel járó ún. trombotikus trombocytopéniás purpurát (TTP), vagy vesekárosodást, úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómát (HUS) is.

Ezt a terméket kell azonnal visszavinni

Termék megnevezése: MORBIER PDO sajt és MORBIER AOP sajt

Kép a termékekről:

MORBIER PDO sajt
Morbier sajt

Probléma jellege: Escherichia coli baktérium lehetséges jelenléte

Minőségmegőrzési idők: 2023.11.12.

Kiszerelés: változó

Forgalmazó: EUROSER DAIRY GROUP (Lengyelország) 

Az érintett termékek az Auchan áruházakba visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük