Kihívót kap az Aldi és a Lidl: egy olcsóbb áruház érkezik hamarosan

Biedronka áruház kívülről

Az egyik legnépszerűbb boltlánc terjeszkedni fog a régióban, miután azt tapasztalta, hogy egyre többen járnak hozzájuk a bevásárlóturizmus miatt. Számos szlovákiai bevásárló keresi fel a lengyelországi Biedronka áruházláncot, mert néha olcsóbb mint az Aldi vagy a Lidl. A Jerónimo Martins portugál cégcsoport tulajdonában lévő Biedronka az egyik legnagyobb árbevételt elérő kiskereskedelmi vállalat a közép-kelet-európai régióban.

A vállalat jövő év végére tervezi az első szlovákiai áruház megnyitását, amennyiben jóváhagyást kap a terjeszkedésre. Ana Luisa Virginia, a Biedronka pénzügyi igazgatója azt nyilatkozta, hogy a szlovákiai piac önálló üzleti lehetőséget jelent a portugál központ számára. Mint mondta, a beruházás méretéről vagy az elvárt bevételről egyelőre korai lenne bármit mondani, mivel még nincs konkrét megállapodás – írja a Reuters.

A lengyel vállalathoz meglehetősen sok szlovák vásárló érkezik. Az alacsony árak miatt megéri Lengyelországba látogatni a Biedronka áruházai miatt. A cég vezérigazgatója, Luis Araujo már korábban is kifejezte érdeklődését a terjeszkedés lehetősége iránt. A Jerónimo Martins csoport további országokban, például Kolumbiában is jelen van ARA néven. A pénzügyi igazgató nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy Romániában is terjeszkednek.

A vállalat 2023-ban az előző évhez hasonlóan 1 milliárd eurót invesztál tevékenységük bővítésébe. Ebből az összegből a lengyel leányvállalat 45 százalékot kap.

Fotó: Prime Press/Unstplesh

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük