Drasztikus változtatásra készül a Lidl, ami minden vásárlót érint majd

Lidl áruház

A Bild úgy értesült, hogy Lidl a következő években jelentősen lecsökkenti az állati eredetű fehérjét tartalmazó terméket értékesítését. Ezzel nem csak kevesebb húst lehet majd venni, de párhuzamosan új termékek is megjelennek.

A klímavédelmi szempontok és a zöldítés miatt a Lidl azt tervezi, hogy fokozatosan lecsökkenti boltjaikban a húskínálatot. Úgy vélik, hogy nincs másik bolygó, a természeti erőforrások csak akkor elegendőek, ha a húsfogyasztás aránya csökken.

A német áruházlánc kompenzálni szeretné majd a csökkentett húskínálatot az áruházaiban. A tervek szerint folyamatosan növelik majd a növényi eredetű fehérjéket tartalmazó termékek számát.

A mostani lépéssel a Lidl azt is szeretné. hogy megkülönböztesse magát a többi konkurenciától, valamint kedvezni szeretne a fiatal vásárlóinak is. A változásokkal együtt jár majd, hogy olyan tematikus heteket is tartanak majd, ahol a vegetáriánus és vegán termékekre fektetik a hangsúlyt.

Az élelmiszerpazarlás ellen is fellép a Lidl

A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás csökkentésére, ezért tovább bővíti ezirányú intézkedéseinek körét. Ennek jegyében az áruházlánc novemberben Budapesten elindította a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak.

A 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért lehet megvásárolni.

A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatóak lesznek várhatóan 2023. február végével. A vállalat célja, hogy tovább minimalizálja a keletkező élelmiszerfelesleget, valamint ezáltal is támogassa a magyar családok egészséges táplálkozását.

(via Plusz36)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük