Ilyen a sajtos-tejfölös lángosos fagyi a Balatonnál

Sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi Balatonmáriafürdőn

A Balatoni Turizmus Szövetség 10. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt, melyre összesen 20 fagylaltkölteményt nevezett 12 cukrászda – írja a Plusz36.hu. Mutatjuk, kik nyertek idén díjat és hogy hol kóstolható meg a sajtos-tejfölös lángosos fagyi.

A versenybíráknak nem volt könnyű dolguk kiválasztani azt az egyet, ami a 2023-as évben a Balaton Fagyija címet birtokolhatja, illetve, amiért készítője az üzletében kiállíthatja a vándorserleget – írja a Balatonfagyija.hu.

A zsűri tagjai a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangó sorbet-ját választották meg 2023-ban a Balaton Fagyijának, készítője Varga Tamás.

A szervezők a Balaton Fagyijának megválasztott finomságreceptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik, így a Balaton régió bármely cukrászdája elkészítheti a nyertes fagylaltot, amelynek köszönhetően a régió jó minőségű kézműves fagylaltjai még nagyobb népszerűségre tehetnek szert.

Különdíjat kapott a sajtos-tejfölös lángosos fagyi

Az idei versenyen különdíjat kapott a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángosos fagyi készítménye, a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltja, valamint a balatonakarattyai Sissi fagyizó túrógombócos kompozíciója.

Aki tehát megkóstolná, milyen fagyottan és nyalva a sajt-tejföl és tészta kompozíciója, annak Balatonmáriafürdőre kell utaznia a Vitorlás Fagyizóhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük