A tökéletes sült gesztenye receptje

  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra

Gyorsan és könnyen elkészíthető ez az igazi őszi csemege, amihez szinte semmilyen hozzávaló nem kell, csak maga a gesztenye és a víz.

Hozzávalók

Nutrition

  • Daily Value*
  • Kalória: 490
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 3,3 g
  • Rost: 20,3 g
  • Szénhidrát: 90,3 g

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Igazából a vízen és gesztenyén kívül nem is lesz szükségünk semmire.

    Lépés1

    Tegyük a gesztenyéket vízbe, hogy bőven ellepje őket. Az a gesztenye, ami feljön a víz felszínére, azt ki is dobhatjuk, mert biztos van valami baja.

    Lépés2

    Fél óra áztatás után vágásokat teszünk a gesztenyékre, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk ketté őket. A cél csak az, hogy a héján keresztül lássuk a tartalmát.

    Lépés3

    Ízlés szerint nagyjából 15-20 percig sütjük 160 fokon.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük