- 2023.01.24.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Nehéz
- 1 309 Megtekintés
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 20 perc
Ha szereted a könnyed desszerteket, akkor ezt az amerikai krémes recept a te választásod.
Legyen türelmed hozzá, mert akkor lesz tökéletes és áll össze minden úgy, ahogy kell!
Hozzávalók
Amerikai krémes tészta
Krém
Hab és díszítés
Elkészítés lépésről-lépésre
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 11 kanál vizet.
Végül hozzájön a 2 kanál étolaj és az 5 kanál lisztet, amit előzetesen összekevertünk a sütőporral és a 2 kanál kakaóporral. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral béllet tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 20 percig.
A krémhez a 3 csomag vaníliás pudingot összekeverjük a 8 deci tejjel és a 15 dkg cukorral, majd ahogy a pudingot, úgy ezt is megfőzzük (folyamatosan kevergetve, nem felforralva). Ha összesűrűsödött a puding, hozzáadjuk a vajat.
A 7 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezt nagyon lassan és óvatosan hozzáadjuk a kicsi kihűlt, de inkább langyos pudinghoz. Tényleg lassan, mert a tojáshab megfő ha hirtelen adjuk hozzá!
A kész krémet miután a tészta tetejére kenjük egyenletes módon, ha az kihűlt. Ha meleg a tészta, akkor magába szívja a krémet és összeesik.
Végezetül egy doboz tejszínt habbá verünk és a krém tetejére kenjük. A tetejére csokit reszelünk.
Jó tanácsok zárásképpen
Egy éjszakát érdemes a hűtőben hagyni, majd másnap tálalni.
Neked ajánljuk még
Amerikai krémes
Hozzávalók
Amerikai krémes tészta
Krém
Hab és díszítés
Follow The Directions
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 11 kanál vizet.
Végül hozzájön a 2 kanál étolaj és az 5 kanál lisztet, amit előzetesen összekevertünk a sütőporral és a 2 kanál kakaóporral. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral béllet tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 20 percig.
A krémhez a 3 csomag vaníliás pudingot összekeverjük a 8 deci tejjel és a 15 dkg cukorral, majd ahogy a pudingot, úgy ezt is megfőzzük (folyamatosan kevergetve, nem felforralva). Ha összesűrűsödött a puding, hozzáadjuk a vajat.
A 7 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezt nagyon lassan és óvatosan hozzáadjuk a kicsi kihűlt, de inkább langyos pudinghoz. Tényleg lassan, mert a tojáshab megfő ha hirtelen adjuk hozzá!
A kész krémet miután a tészta tetejére kenjük egyenletes módon, ha az kihűlt. Ha meleg a tészta, akkor magába szívja a krémet és összeesik.
Végezetül egy doboz tejszínt habbá verünk és a krém tetejére kenjük. A tetejére csokit reszelünk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.