Amerikai krémes

Amerikai krémes recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Elkészítés
    30 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    20

Ha szereted a könnyed desszerteket, akkor ezt az amerikai krémes recept a te választásod.

Legyen türelmed hozzá, mert akkor lesz tökéletes és áll össze minden úgy, ahogy kell!

Hozzávalók

Amerikai krémes tészta

Krém

Hab és díszítés

    Elkészítés

    Lépés 1

    A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 11 kanál vizet.

    Lépés 2

    Végül hozzájön a 2 kanál étolaj és az 5 kanál lisztet, amit előzetesen összekevertünk a sütőporral és a 2 kanál kakaóporral. Az így kapott tésztát egy sütőpapírral béllet tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 20 percig.

    Lépés 3

    A krémhez a 3 csomag vaníliás pudingot összekeverjük a 8 deci tejjel és a 15 dkg cukorral, majd ahogy a pudingot, úgy ezt is megfőzzük (folyamatosan kevergetve, nem felforralva). Ha összesűrűsödött a puding, hozzáadjuk a vajat.

    Lépés 4

    A 7 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezt nagyon lassan és óvatosan hozzáadjuk a kicsi kihűlt, de inkább langyos pudinghoz. Tényleg lassan, mert a tojáshab megfő ha hirtelen adjuk hozzá!

    Lépés 5

    A kész krémet miután a tészta tetejére kenjük egyenletes módon, ha az kihűlt. Ha meleg a tészta, akkor magába szívja a krémet és összeesik.

    Lépés 6

    Végezetül egy doboz tejszínt habbá verünk és a krém tetejére kenjük. A tetejére csokit reszelünk.

    Záró ajánlás

    Egy éjszakát érdemes a hűtőben hagyni, majd másnap tálalni.

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük