- 2022.10.30.
- írta A konyha ördöge
- 1 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Könnyű
- 555 Megtekintés
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés ideje1 óra
-
Adag2
-
Elkészítés1 óra 15 perc
Kinézetre nem feltétlen a legjobban kinéző leves, bár a habbal és a szárított virágokkal sokat javíthatunk.
Elkészítése viszont egyszerű és hihetetlenül finom is. Ráadásul ezzel a recepttel a karácsony ízét könnyen az asztalra varázsolhatod. Mellé vörös vagy gyümölcsbort is fogyaszthatunk.
Figyelem! A habot minimum egy nappal korábban el kell készíteni, hogy megdermedjen!
Hozzávalók
Lime-os hab
Aszaltszilva-krémleves
Díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés lépésről-lépésre
A tojást feltörjük és szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét egy tálban (ne műanyagban!) elkezdjük habosra verni, a porcukrot pedig lassan, egy-egy kiskanállal elkezdjük hozzáadni.
Ha a porcukor fele elfogyott, az edényt vízgőz fölé helyezzük. Itt is folyamatos verjük a fehérjét, miközben lassan kis adagokban beletesszük a maradék porcukrunkat a lime reszelt héját és a fél levét.
Ha már elég kemény a hab, levesszük a vízgőzről. Egy sütőpapírral leterített tepsibe 1,5-2 cm átmérőjű kis habcsókokat formázunk habzsákkal, vagy ha az nincs, akkor kanállal (igaz, így nem lesz olyan szép, hanem elterülhet mint a képeinken). Legalább egy, de inkább másfél napra meleg és száraz helyre tesszük a tepsit.
Egy kicsi fazekban felolvasztjuk a vaj felét és hozzáadjuk a mézet. Figyelj, hogy csak melegen olvadjanak össze, ne forrjanak!
Az aszalt szilvákat négybe vágjuk, majd belehelyezzük a felolvadt, vajas mézbe.
Csak a vajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kevés fahéjat. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a szilvákat és így negyed órán át főzzük. Miután megfőtt összeturmixoljuk.
A turmixhoz hozzáadjuk a maradék vajat és az összes tejszínt. Ezekkel újra pár percig főzzük. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet, de figyelj rá, hogy ez egy krémleves, így nem is kell nagyon hígnak lennie.
Tálaláskor az aszaltszilvás krémlevesünket a megmaradt lime lével ízesítjük, rátesszük a habot és szárított virággal színesíthetjük. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Aszaltszilva-krémleves lime-os habbal – fura kinézete ellenére mennyi
Hozzávalók
Lime-os hab
Aszaltszilva-krémleves
Díszítéshez (elhagyható)
Follow The Directions
A tojást feltörjük és szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét egy tálban (ne műanyagban!) elkezdjük habosra verni, a porcukrot pedig lassan, egy-egy kiskanállal elkezdjük hozzáadni.
Ha a porcukor fele elfogyott, az edényt vízgőz fölé helyezzük. Itt is folyamatos verjük a fehérjét, miközben lassan kis adagokban beletesszük a maradék porcukrunkat a lime reszelt héját és a fél levét.
Ha már elég kemény a hab, levesszük a vízgőzről. Egy sütőpapírral leterített tepsibe 1,5-2 cm átmérőjű kis habcsókokat formázunk habzsákkal, vagy ha az nincs, akkor kanállal (igaz, így nem lesz olyan szép, hanem elterülhet mint a képeinken). Legalább egy, de inkább másfél napra meleg és száraz helyre tesszük a tepsit.
Egy kicsi fazekban felolvasztjuk a vaj felét és hozzáadjuk a mézet. Figyelj, hogy csak melegen olvadjanak össze, ne forrjanak!
Az aszalt szilvákat négybe vágjuk, majd belehelyezzük a felolvadt, vajas mézbe.
Csak a vajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kevés fahéjat. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a szilvákat és így negyed órán át főzzük. Miután megfőtt összeturmixoljuk.
A turmixhoz hozzáadjuk a maradék vajat és az összes tejszínt. Ezekkel újra pár percig főzzük. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet, de figyelj rá, hogy ez egy krémleves, így nem is kell nagyon hígnak lennie.
Tálaláskor az aszaltszilvás krémlevesünket a megmaradt lime lével ízesítjük, rátesszük a habot és szárított virággal színesíthetjük. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.