- 2023.05.01.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés20 perc
-
Sütés ideje10 perc
-
Adag2
-
Elkészítés30 perc
Egy Tiroli pihenés alkalmával kértem el ezt a receptet egy hütte szakácsától, aki szerencsére örömmel meg is osztotta tudását. Így ezzel a császármorzsa recepttel valóban az eredeti, osztrák édességet készíthetjük el.
Hozzávalók
Cászármorzsa
Tálaláshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Sajnos Magyarországon nem kapni annyira krémes, alpesi túrót, mint ami az eredeti receptben szerepel, de a félzsíros túróval is finom. Aki teheti, termelőtől vásároljon hozzá házi túrót.
Először egy kis tálban elkeverünk egy kevés lisztet, egy csipet sót, valamint egy kevés tejet.
Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás és simára keverjük. Figyeljünk, hogy ne felverjük, mert ha habos lesz, akkor nem lesz jó a végeredmény!
Végül hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet, amit addig keverünk, amíg szép sima nem lesz a tészta. Hozzákeverjük a túrót, majd belereszeljük a citrom héját.
A serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi vajat, majd ha már forró, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a mazsolákat és lefedve 3-4 percig sütjük.
A tésztát kettévágjuk (ne ijedjünk meg, a teteje még egészen nyers lesz), majd mint a palacsintát, mindkét felét átfordítjuk, hogy a másik oldal is megsüljön. 2-3 perc után apró darabokra szaggatjuk és cukrot szórunk rá, amit karamellizálunk.
Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Jó tanácsok zárásképpen
Érdemes frissen és melegen elkészíteni a császármorzsát, hiszen így sokkal ízletesebb, mint felmelegítve.
Neked ajánljuk még
A tökéletes császármorzsa recept Tirolból – videóval
Hozzávalók
Cászármorzsa
Tálaláshoz
Follow The Directions
Sajnos Magyarországon nem kapni annyira krémes, alpesi túrót, mint ami az eredeti receptben szerepel, de a félzsíros túróval is finom. Aki teheti, termelőtől vásároljon hozzá házi túrót.
Először egy kis tálban elkeverünk egy kevés lisztet, egy csipet sót, valamint egy kevés tejet.
Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás és simára keverjük. Figyeljünk, hogy ne felverjük, mert ha habos lesz, akkor nem lesz jó a végeredmény!
Végül hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet, amit addig keverünk, amíg szép sima nem lesz a tészta. Hozzákeverjük a túrót, majd belereszeljük a citrom héját.
A serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi vajat, majd ha már forró, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a mazsolákat és lefedve 3-4 percig sütjük.
A tésztát kettévágjuk (ne ijedjünk meg, a teteje még egészen nyers lesz), majd mint a palacsintát, mindkét felét átfordítjuk, hogy a másik oldal is megsüljön. 2-3 perc után apró darabokra szaggatjuk és cukrot szórunk rá, amit karamellizálunk.
Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.