A tökéletes császármorzsa recept Tirolból – videóval

Az elkészült császármorzsa az eredeti osztrák recept alapján
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés ideje
    10 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    30 perc

Egy Tiroli pihenés alkalmával kértem el ezt a receptet egy hütte szakácsától, aki szerencsére örömmel meg is osztotta tudását. Így ezzel a császármorzsa recepttel valóban az eredeti, osztrák édességet készíthetjük el.

Hozzávalók

Cászármorzsa

Tálaláshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Sajnos Magyarországon nem kapni annyira krémes, alpesi túrót, mint ami az eredeti receptben szerepel, de a félzsíros túróval is finom. Aki teheti, termelőtől vásároljon hozzá házi túrót.

    Lépés1
    Az eredeti császármorzsa valamennyi hozzávalója

    Először egy kis tálban elkeverünk egy kevés lisztet, egy csipet sót, valamint egy kevés tejet.

    Lépés2
    Elkeverjük a tojásokat a császármorzsa tésztájába

    Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás és simára keverjük. Figyeljünk, hogy ne felverjük, mert ha habos lesz, akkor nem lesz jó a végeredmény!

    Lépés3
    Citrom héjat reszeltünk a császármorzsa tésztájába

    Végül hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet, amit addig keverünk, amíg szép sima nem lesz a tészta. Hozzákeverjük a túrót, majd belereszeljük a citrom héját.

    Lépés4
    Mazsolával szórjuk meg a sütésben lévő császármorzsa tésztáját

    A serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi vajat, majd ha már forró, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a mazsolákat és lefedve 3-4 percig sütjük.

    Lépés5
    Serpenyőben a készülő császármorzsa

    A tésztát kettévágjuk (ne ijedjünk meg, a teteje még egészen nyers lesz), majd mint a palacsintát, mindkét felét átfordítjuk, hogy a másik oldal is megsüljön. 2-3 perc után apró darabokra szaggatjuk és cukrot szórunk rá, amit karamellizálunk.

    Lépés6
    Az elkészült császármorzsa az eredeti osztrák recept alapján

    Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.

    Jó tanácsok zárásképpen

    Érdemes frissen és melegen elkészíteni a császármorzsát, hiszen így sokkal ízletesebb, mint felmelegítve.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!