- 2023.05.01.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5

-
Előkészítés20 perc
-
Elkészítés10 perc
-
Adag2
-
Ready In30 perc
Egy Tiroli pihenés alkalmával kértem el ezt a receptet egy hütte szakácsától, aki szerencsére örömmel meg is osztotta tudását. Így ezzel a császármorzsa recepttel valóban az eredeti, osztrák édességet készíthetjük el.
Hozzávalók
Cászármorzsa
Tálaláshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Sajnos Magyarországon nem kapni annyira krémes, alpesi túrót, mint ami az eredeti receptben szerepel, de a félzsíros túróval is finom. Aki teheti, termelőtől vásároljon hozzá házi túrót.

Először egy kis tálban elkeverünk egy kevés lisztet, egy csipet sót, valamint egy kevés tejet.

Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás és simára keverjük. Figyeljünk, hogy ne felverjük, mert ha habos lesz, akkor nem lesz jó a végeredmény!

Végül hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet, amit addig keverünk, amíg szép sima nem lesz a tészta. Hozzákeverjük a túrót, majd belereszeljük a citrom héját.

A serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi vajat, majd ha már forró, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a mazsolákat és lefedve 3-4 percig sütjük.

A tésztát kettévágjuk (ne ijedjünk meg, a teteje még egészen nyers lesz), majd mint a palacsintát, mindkét felét átfordítjuk, hogy a másik oldal is megsüljön. 2-3 perc után apró darabokra szaggatjuk és cukrot szórunk rá, amit karamellizálunk.

Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Conclusion
Érdemes frissen és melegen elkészíteni a császármorzsát, hiszen így sokkal ízletesebb, mint felmelegítve.
Neked ajánljuk még





Az eredeti császármorzsa recept Tirolból
Hozzávalók
Cászármorzsa
Tálaláshoz
Follow The Directions
Sajnos Magyarországon nem kapni annyira krémes, alpesi túrót, mint ami az eredeti receptben szerepel, de a félzsíros túróval is finom. Aki teheti, termelőtől vásároljon hozzá házi túrót.

Először egy kis tálban elkeverünk egy kevés lisztet, egy csipet sót, valamint egy kevés tejet.

Ehhez hozzáadjuk a 4 tojás és simára keverjük. Figyeljünk, hogy ne felverjük, mert ha habos lesz, akkor nem lesz jó a végeredmény!

Végül hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet, amit addig keverünk, amíg szép sima nem lesz a tészta. Hozzákeverjük a túrót, majd belereszeljük a citrom héját.

A serpenyőben felforrósítjuk a két evőkanálnyi vajat, majd ha már forró, beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a mazsolákat és lefedve 3-4 percig sütjük.

A tésztát kettévágjuk (ne ijedjünk meg, a teteje még egészen nyers lesz), majd mint a palacsintát, mindkét felét átfordítjuk, hogy a másik oldal is megsüljön. 2-3 perc után apró darabokra szaggatjuk és cukrot szórunk rá, amit karamellizálunk.

Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Értékeld a receptet!