- 2022.10.29.
- írta A konyha ördöge
- 1 Like
- 2 / 5
- Nehézség: Könnyű
- 778 Megtekintés
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés ideje45 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 30 perc
Hozzávalók
Alap
Csokiöntet
Elkészítés lépésről-lépésre
Mivel a tészta elkészítéséhez nem használunk vizet, fontos, hogy minden alapanyag puha legyen. Ehhez először a lisztet és a porcukrot leszitáljuk. Közben folyamatosan a szódabikarbónával és a fűszerekkel összeszitáljuk.
Miután leszitáltuk, hozzáadjuk a mézet, a vajat és a tojást. A tálban az összetevőket elkezdjük összegyúrni, amíg egy masszát nem kapunk. Az elején nem kell megijedni, hogy darabos, néhány perc után összeállnak az alapanyagok.
A masszát befóliázzuk és hűtőbe tesszük fél órára.
A fél órás pihentetés után a masszát még egyszer, óvatosan átgyúrjuk, majd kis 20 grammos golyókat gyúrunk belőlük. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire teszzük, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy ne guruljanak majd a későbbiekben sem. Figyelj, hogy kellő távolságra rakd őket, nehogy összesüljenek!
180 °C előmelegített sütőben tesszük, ahol mindössze 10 percet sütjük.
Amíg sütés után kihűlnek a gombócok, addig vízgőz felett megolvasszuk a csokoládét, amihez hozzáadunk egy evőkanál étolajat, hogy krémesebb legyen.
Végül a gombócok tetejét óvatosan belemártjuk a csokoládéba, hogy azt félig ellepje.
Rácson, vagy ha az nincs, akkor sütőpapíron hagyjuk megdermedni a csokit. A puszedli azonnal fogyasztható, de dobozban is néhány napig eláll.
Neked ajánljuk még
Értékeld a receptet! Válasz megszakítása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csokis – mézes karácsonyi puszedli
Hozzávalók
Alap
Csokiöntet
Follow The Directions
Mivel a tészta elkészítéséhez nem használunk vizet, fontos, hogy minden alapanyag puha legyen. Ehhez először a lisztet és a porcukrot leszitáljuk. Közben folyamatosan a szódabikarbónával és a fűszerekkel összeszitáljuk.
Miután leszitáltuk, hozzáadjuk a mézet, a vajat és a tojást. A tálban az összetevőket elkezdjük összegyúrni, amíg egy masszát nem kapunk. Az elején nem kell megijedni, hogy darabos, néhány perc után összeállnak az alapanyagok.
A masszát befóliázzuk és hűtőbe tesszük fél órára.
A fél órás pihentetés után a masszát még egyszer, óvatosan átgyúrjuk, majd kis 20 grammos golyókat gyúrunk belőlük. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire teszzük, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy ne guruljanak majd a későbbiekben sem. Figyelj, hogy kellő távolságra rakd őket, nehogy összesüljenek!
180 °C előmelegített sütőben tesszük, ahol mindössze 10 percet sütjük.
Amíg sütés után kihűlnek a gombócok, addig vízgőz felett megolvasszuk a csokoládét, amihez hozzáadunk egy evőkanál étolajat, hogy krémesebb legyen.
Végül a gombócok tetejét óvatosan belemártjuk a csokoládéba, hogy azt félig ellepje.
Rácson, vagy ha az nincs, akkor sütőpapíron hagyjuk megdermedni a csokit. A puszedli azonnal fogyasztható, de dobozban is néhány napig eláll.
Recept értékelése