Csokis – mézes karácsonyi puszedli

  • Előkészítés
    15 perc
  • Elkészítés
    45 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    192

Könnyű és egyszerű recept, ami fűszereinek köszönhetően valóban az egyik kedvenc karácsonyi süteményünk lehet.

A recept elkészítése ráadásul nem is kerül sokba.

Hozzávalók

Alap

Csokiöntet

    Elkészítés

    Lépés 1

    Mivel a tészta elkészítéséhez nem használunk vizet, fontos, hogy minden alapanyag puha legyen. Ehhez először a lisztet és a porcukrot leszitáljuk. Közben folyamatosan a szódabikarbónával és a fűszerekkel összeszitáljuk.

    Lépés 2

    Miután leszitáltuk, hozzáadjuk a mézet, a vajat és a tojást. A tálban az összetevőket elkezdjük összegyúrni, amíg egy masszát nem kapunk. Az elején nem kell megijedni, hogy darabos, néhány perc után összeállnak az alapanyagok.

    Lépés 3

    A masszát befóliázzuk és hűtőbe tesszük fél órára.

    Lépés 4

    A fél órás pihentetés után a masszát még egyszer, óvatosan átgyúrjuk, majd kis 20 grammos golyókat gyúrunk belőlük. A gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire teszzük, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy ne guruljanak majd a későbbiekben sem. Figyelj, hogy kellő távolságra rakd őket, nehogy összesüljenek!

    Lépés 5

    180 °C előmelegített sütőben tesszük, ahol mindössze 10 percet sütjük.

    Lépés 6

    Amíg sütés után kihűlnek a gombócok, addig vízgőz felett megolvasszuk a csokoládét, amihez hozzáadunk egy evőkanál étolajat, hogy krémesebb legyen.

    Lépés 7

    Végül a gombócok tetejét óvatosan belemártjuk a csokoládéba, hogy azt félig ellepje.

    Lépés 8

    Rácson, vagy ha az nincs, akkor sütőpapíron hagyjuk megdermedni a csokit. A puszedli azonnal fogyasztható, de dobozban is néhány napig eláll.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük