Dödölle – egyszerű recept, finom köret

Dödölle recept
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés ideje
    20 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    45 perc

Régen szinte minden konyhában ott volt a dödölle, ami szépen lassan feledésbe merült. Pedig rendkívül egyszerű és olcsó az elkészítése, ráadásul rendkívül finom is.

Ezzel recepttel próbáljuk a régi ízeket kicsit megidézni.

Hozzávalók

Dödölle recept

Tálaláshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Hagymával a tetején megszórva finom lehet, ehhez a zsírban először pirítsuk üvegesre a hagymát.

    Lépés1
    Krumpli, burgonya

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    Lépés2

    Ha már nagyon puha, leszűrjük a vizet és krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben sózzuk ha kell és hozzáadjuk a lisztet.

    Lépés3

    A krumplit addig keverjük a liszttel, amíg össze nem áll.

    Lépés4

    Kis lapos darabokat készítünk belőlük, majd zsíron mind a két oldalán megpirítjuk. Figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át rendesen! A pirítás darabonként pár percig tart.

    Lépés5

    Hús mellé köretként, vagy önmagában hagymás tejföllel is fogyaszthatjuk.

    Jó tanácsok zárásképpen

    Vöröshagyma helyett újhagymával is megszórhatjuk, ez ízlés szerint variálható.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!