Dödölle – egyszerű recept, finom köret

Dödölle recept
  • Előkészítés
    15 perc
  • Elkészítés
    20 perc
  • Adag
    4
  • Ready In
    45 perc

Régen szinte minden konyhában ott volt a dödölle, ami szépen lassan feledésbe merült. Pedig rendkívül egyszerű és olcsó az elkészítése, ráadásul rendkívül finom is.

Ezzel recepttel próbáljuk a régi ízeket kicsit megidézni.

Hozzávalók

Dödölle recept

Tálaláshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Hagymával a tetején megszórva finom lehet, ehhez a zsírban először pirítsuk üvegesre a hagymát.

    Lépés1
    Krumpli, burgonya

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    Lépés2

    Ha már nagyon puha, leszűrjük a vizet és krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben sózzuk ha kell és hozzáadjuk a lisztet.

    Lépés3

    A krumplit addig keverjük a liszttel, amíg össze nem áll.

    Lépés4

    Kis lapos darabokat készítünk belőlük, majd zsíron mind a két oldalán megpirítjuk. Figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át rendesen! A pirítás darabonként pár percig tart.

    Lépés5

    Hús mellé köretként, vagy önmagában hagymás tejföllel is fogyaszthatjuk.

    Conclusion

    Vöröshagyma helyett újhagymával is megszórhatjuk, ez ízlés szerint variálható.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük