- 2023.03.02.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés ideje20 perc
-
Adag4
-
Elkészítés45 perc
Régen szinte minden konyhában ott volt a dödölle, ami szépen lassan feledésbe merült. Pedig rendkívül egyszerű és olcsó az elkészítése, ráadásul rendkívül finom is.
Ezzel recepttel próbáljuk a régi ízeket kicsit megidézni.
Hozzávalók
Dödölle recept
Tálaláshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Hagymával a tetején megszórva finom lehet, ehhez a zsírban először pirítsuk üvegesre a hagymát.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Ha már nagyon puha, leszűrjük a vizet és krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben sózzuk ha kell és hozzáadjuk a lisztet.
A krumplit addig keverjük a liszttel, amíg össze nem áll.
Kis lapos darabokat készítünk belőlük, majd zsíron mind a két oldalán megpirítjuk. Figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át rendesen! A pirítás darabonként pár percig tart.
Hús mellé köretként, vagy önmagában hagymás tejföllel is fogyaszthatjuk.
Jó tanácsok zárásképpen
Vöröshagyma helyett újhagymával is megszórhatjuk, ez ízlés szerint variálható.
Neked ajánljuk még
Dödölle – egyszerű recept, finom köret
Hozzávalók
Dödölle recept
Tálaláshoz
Follow The Directions
Hagymával a tetején megszórva finom lehet, ehhez a zsírban először pirítsuk üvegesre a hagymát.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Ha már nagyon puha, leszűrjük a vizet és krumplinyomóval szétnyomjuk. Közben sózzuk ha kell és hozzáadjuk a lisztet.
A krumplit addig keverjük a liszttel, amíg össze nem áll.
Kis lapos darabokat készítünk belőlük, majd zsíron mind a két oldalán megpirítjuk. Figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át rendesen! A pirítás darabonként pár percig tart.
Hús mellé köretként, vagy önmagában hagymás tejföllel is fogyaszthatjuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.