Egészben sült ponty recept

Sült ponty recept
  • Előkészítés
    1 nap
  • Sütés ideje
    50 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    1 nap

Ez a sült ponty recept biztos, hogy mindenki ízlését elnyeri. Tökéletes választás egy könnyed nyári ebédhez, de megfelelő körettel a karácsonyi menü része is lehet.

Elkészítésével egyáltalán nincs semmi macera, a legtöbb időt az veszi el, hogy egy teljes napot érdemes az elkészített pácban hagyni. Ha későn kaptál észbe és nincs ennyi időd, akkor is próbáld legalább 6 órát, vagy egy teljes éjszakát a hűtőben a lében állni hagyni.

Hozzávalók

Sült ponty

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Első körben elkészítjük a páclét. Egy lapos tálban, amiben el lehet majd fektetni a halat, keverjük össze az ét- és olívaolajat, vegetát, fokhagymát (ez lehet egészben vagy kinyomva), pirospaprikát, szerecsendiót és a chilli paprikát.

    Lépés2

    A pontyot irdaljuk be mindkét oldalán. Fektessük a tálba a halat és hagyjuk a hűtőben egy egész napot állni (ha előzetesen úgy látjuk, hogy kevés a páclé, tegyünk bele több olajat).

    Lépés3

    24 óra után a hal belsejébe (a száján át) betesszük a petrezselymet és a rozmaringot. 180°c-on kb. 50 perc alatt készre sütjük.

    Lépés4
    Sült ponty a tepsiben a sütés után

    A képen zöld spárgával és karamellizált hagymával tálaltuk a halat. Mivel szeretjük a fokhagymát, fokhagymás olajjal is megkentük a halat sütés előtt (0,5 dl étolajba belenyomtunk két gerezd fokhagymát és egy estét állni hagytuk). Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük