- 2023.11.25.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 1 086 Megtekintés
-
Előkészítés1 nap
-
Sütés ideje50 perc
-
Adag2
-
Elkészítés1 nap
Ez a sült ponty recept biztos, hogy mindenki ízlését elnyeri. Tökéletes választás egy könnyed nyári ebédhez, de megfelelő körettel a karácsonyi menü része is lehet.
Elkészítésével egyáltalán nincs semmi macera, a legtöbb időt az veszi el, hogy egy teljes napot érdemes az elkészített pácban hagyni. Ha későn kaptál észbe és nincs ennyi időd, akkor is próbáld legalább 6 órát, vagy egy teljes éjszakát a hűtőben a lében állni hagyni.
Hozzávalók
Sült ponty
Elkészítés lépésről-lépésre
Első körben elkészítjük a páclét. Egy lapos tálban, amiben el lehet majd fektetni a halat, keverjük össze az ét- és olívaolajat, vegetát, fokhagymát (ez lehet egészben vagy kinyomva), pirospaprikát, szerecsendiót és a chilli paprikát.
A pontyot irdaljuk be mindkét oldalán. Fektessük a tálba a halat és hagyjuk a hűtőben egy egész napot állni (ha előzetesen úgy látjuk, hogy kevés a páclé, tegyünk bele több olajat).
24 óra után a hal belsejébe (a száján át) betesszük a petrezselymet és a rozmaringot. 180°c-on kb. 50 perc alatt készre sütjük.
A képen zöld spárgával és karamellizált hagymával tálaltuk a halat. Mivel szeretjük a fokhagymát, fokhagymás olajjal is megkentük a halat sütés előtt (0,5 dl étolajba belenyomtunk két gerezd fokhagymát és egy estét állni hagytuk). Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Egészben sült ponty recept
Hozzávalók
Sült ponty
Follow The Directions
Első körben elkészítjük a páclét. Egy lapos tálban, amiben el lehet majd fektetni a halat, keverjük össze az ét- és olívaolajat, vegetát, fokhagymát (ez lehet egészben vagy kinyomva), pirospaprikát, szerecsendiót és a chilli paprikát.
A pontyot irdaljuk be mindkét oldalán. Fektessük a tálba a halat és hagyjuk a hűtőben egy egész napot állni (ha előzetesen úgy látjuk, hogy kevés a páclé, tegyünk bele több olajat).
24 óra után a hal belsejébe (a száján át) betesszük a petrezselymet és a rozmaringot. 180°c-on kb. 50 perc alatt készre sütjük.
A képen zöld spárgával és karamellizált hagymával tálaltuk a halat. Mivel szeretjük a fokhagymát, fokhagymás olajjal is megkentük a halat sütés előtt (0,5 dl étolajba belenyomtunk két gerezd fokhagymát és egy estét állni hagytuk). Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.