- 2022.08.25.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Könnyű
- 1 123 Megtekintés
-
Előkészítés10 perc
-
Sütés ideje50 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra
Nem csak olcsó, de könnyen elkészíthető és finom is. Szinte egész évben lehet fogyasztani, de nyáron a paprika beérésekor és a zellerzöld termésekor még ízletesebb főételt tudunk csinálni ebből a nagyon finom töltöttpaprika receptből.
Hozzávalók
Töltelék
Alaphoz
Elkészítés lépésről-lépésre
A rizst enyhén sós vízben elkezdjük főzni ugyan annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Ezzel félig megfő, majd félretesszük hűlni.
A vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk és disznózsíron elkezdjük fonnyasztani. Közben nyomunk rá fokhagymát. Ha kicsit összeesett és puha lett a hagyma, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát (ha forró a serpenyő odaég a pirospaprika és keserű íze lesz!) Ha már nem túl meleg, hozzáadjuk a rizst és a darált húst, amit kézzel összekeverünk. Közben sózzuk és borsozzuk is.
A tölteni való paprikákat megmossuk és a magházát kivágjuk és megtöltjük az összegyúrt darált hússal. Ha marad még hús, abból érdemes kis húsgolyókat gyúrni és majd a paprikákkal együtt megfőzni.
Ismét vöröshagymát vágunk fel, de ezúttal a paradicsomos alaphoz. Ezt szintén kevés zsíron elkezdjük pirítani, majd megszórjuk a cukorral és liszttel, majd csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vizet. Ízlés szerint teszünk bele zellerzöldet, ami karakteresebbé teszi a paradicsomlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
A lébe beletesszük a megtöltött paprikákat és alacsony lángon fedővel lefedve főzzük 40 percig, hogy a paprikában is megfőjön a hús.
Neked ajánljuk még
Egyszerű és gyors töltöttpaprika recept
Hozzávalók
Töltelék
Alaphoz
Follow The Directions
A rizst enyhén sós vízben elkezdjük főzni ugyan annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Ezzel félig megfő, majd félretesszük hűlni.
A vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk és disznózsíron elkezdjük fonnyasztani. Közben nyomunk rá fokhagymát. Ha kicsit összeesett és puha lett a hagyma, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát (ha forró a serpenyő odaég a pirospaprika és keserű íze lesz!) Ha már nem túl meleg, hozzáadjuk a rizst és a darált húst, amit kézzel összekeverünk. Közben sózzuk és borsozzuk is.
A tölteni való paprikákat megmossuk és a magházát kivágjuk és megtöltjük az összegyúrt darált hússal. Ha marad még hús, abból érdemes kis húsgolyókat gyúrni és majd a paprikákkal együtt megfőzni.
Ismét vöröshagymát vágunk fel, de ezúttal a paradicsomos alaphoz. Ezt szintén kevés zsíron elkezdjük pirítani, majd megszórjuk a cukorral és liszttel, majd csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vizet. Ízlés szerint teszünk bele zellerzöldet, ami karakteresebbé teszi a paradicsomlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
A lébe beletesszük a megtöltött paprikákat és alacsony lángon fedővel lefedve főzzük 40 percig, hogy a paprikában is megfőjön a hús.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.