Egyszerű és gyors töltöttpaprika recept

  • Előkészítés
    10 perc
  • Elkészítés
    50 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    120

Nem csak olcsó, de könnyen elkészíthető és finom is. Szinte egész évben lehet fogyasztani, de nyáron a paprika beérésekor és a zellerzöld termésekor még ízletesebb főételt tudunk csinálni ebből a nagyon finom töltöttpaprika receptből.

Hozzávalók

Töltelék

Alaphoz

    Elkészítés

    A rizst enyhén sós vízben elkezdjük főzni ugyan annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Ezzel félig megfő, majd félretesszük hűlni.

    Lépés 1

    A vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk és disznózsíron elkezdjük fonnyasztani. Közben nyomunk rá fokhagymát. Ha kicsit összeesett és puha lett a hagyma, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát (ha forró a serpenyő odaég a pirospaprika és keserű íze lesz!) Ha már nem túl meleg, hozzáadjuk a rizst és a darált húst, amit kézzel összekeverünk. Közben sózzuk és borsozzuk is.

    Lépés 2

    A tölteni való paprikákat megmossuk és a magházát kivágjuk és megtöltjük az összegyúrt darált hússal. Ha marad még hús, abból érdemes kis húsgolyókat gyúrni és majd a paprikákkal együtt megfőzni.

    Lépés 3

    Ismét vöröshagymát vágunk fel, de ezúttal a paradicsomos alaphoz. Ezt szintén kevés zsíron elkezdjük pirítani, majd megszórjuk a cukorral és liszttel, majd csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vizet. Ízlés szerint teszünk bele zellerzöldet, ami karakteresebbé teszi a paradicsomlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

    Lépés 4

    A lébe beletesszük a megtöltött paprikákat és alacsony lángon fedővel lefedve főzzük 40 percig, hogy a paprikában is megfőjön a hús.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük