- 2023.12.02.
- írta A konyha ördöge
- 2 Like
- 5 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 5 162 Megtekintés
-
Előkészítés45 perc
-
Sütés ideje10 perc
-
Adag4
-
Elkészítés55 perc
A hókifli kétségtelenül a magyar konyha és a karácsonyi kínálat elengedhetetlen része. Viszont ahány ház, annyi szokás. Ezt is mindenki másképp készíti. Ebben a receptben egy olyan vaníliás kiflit mutatunk, ami az egyik legegyszerűbb változat, ezért bátran ajánljuk kezdők számára is.
Hozzávalók
Vaníliás hókifli
Elkészítés lépésről-lépésre
Az összes hozzávalót egy tálban el kell keverni (kivétel egy vaníliáscukrot).
Ha összeállt egy masszív tésztává, akkor 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Azt követően kinyújtjuk a tésztát és kis kifliket alakítunk ki. Ezeket sütőpapírra tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük (ez kb 10 perc, de sütőnként változhat)
Kb. 3 perci hagyjuk hűlni, de még melegen meghempergetjük a porcukorban, amibe keverjük bele a megmaradt 1 csomag vaníliás cukrot.
Neked ajánljuk még
Értékeld a receptet! Válasz megszakítása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Egyszerű, vaníliás hókifli
Hozzávalók
Vaníliás hókifli
Follow The Directions
Az összes hozzávalót egy tálban el kell keverni (kivétel egy vaníliáscukrot).
Ha összeállt egy masszív tésztává, akkor 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Azt követően kinyújtjuk a tésztát és kis kifliket alakítunk ki. Ezeket sütőpapírra tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük (ez kb 10 perc, de sütőnként változhat)
Kb. 3 perci hagyjuk hűlni, de még melegen meghempergetjük a porcukorban, amibe keverjük bele a megmaradt 1 csomag vaníliás cukrot.
Recept értékelése