- 2023.10.27.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés25 perc
-
Sütés ideje15 perc
-
Adag4
-
Elkészítés50 perc
Igazi ízbomba ez az eredeti mac and cheese recept, ami egyenesen Amerikából érkezett. Diétázóknak messziről kerüljék el ezt a finomságot!
Ha inkább egy könnyített és egyszerűbb változatot készítenél el, akkor kattints IDE.
Hozzávalók
Mac and cheese alap
Szószhoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Először készítsük el a habarást: a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozaton olvasszuk fel a vajat, majd keverjük el a liszttel egy habverővel, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
Ha megvan a massza, lassan öntsük fel a tejjel és tejszínnel. Forraljuk fel nagyon lassan és folyamatosan kevergessük (ha gyorsan tesszük, megég). Adjuk hozzá a borsot és a pirospaprikát, majd 10 percig főzzük.
Ezzel párhuzamosan a tésztát főzzük ki sós vízben (mivel tésztánként változik a főzési idő, a csomagoláson lévő utasítást figyeljük).
Ha elkészült a tészta, öntsd fel a szósszal és az összes előre lereszelt sajtot is keverd el. Fontos, hogy ezt még akkor tegyük, amikor a tészta és a tejes szósz is meleg, hogy a sajt egyenletesen elolvadjon. És kész is vagyunk!
Aki még inkább felturbózná a receptet, az egy tálba öntve, sütőben körülbelül 15 percig 180 fokon sütheti. Szerintünk megéri!
Neked ajánljuk még
Az eredeti mac and cheese recept 4 féle sajttal
Hozzávalók
Mac and cheese alap
Szószhoz
Follow The Directions
Először készítsük el a habarást: a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozaton olvasszuk fel a vajat, majd keverjük el a liszttel egy habverővel, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
Ha megvan a massza, lassan öntsük fel a tejjel és tejszínnel. Forraljuk fel nagyon lassan és folyamatosan kevergessük (ha gyorsan tesszük, megég). Adjuk hozzá a borsot és a pirospaprikát, majd 10 percig főzzük.
Ezzel párhuzamosan a tésztát főzzük ki sós vízben (mivel tésztánként változik a főzési idő, a csomagoláson lévő utasítást figyeljük).
Ha elkészült a tészta, öntsd fel a szósszal és az összes előre lereszelt sajtot is keverd el. Fontos, hogy ezt még akkor tegyük, amikor a tészta és a tejes szósz is meleg, hogy a sajt egyenletesen elolvadjon. És kész is vagyunk!
Aki még inkább felturbózná a receptet, az egy tálba öntve, sütőben körülbelül 15 percig 180 fokon sütheti. Szerintünk megéri!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.