Ezt a kakaós csiga receptet kerested! Egyszerű, olcsó és gyors

  • Előkészítés
    20 perc
  • Elkészítés
    40 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    79

Ki ne indítaná szívesen a reggelét egy frissen sütött, meleg kakaós csigával? Ugye milyen jól hangzik? 

Vagy te inkább délután egy kávé mellé fogyasztanád? Mindkettő tökéletes választás!

A tésztát akár egy nappal korábban is be lehet dagasztani, hogy ne reggel kelljen bajlódni vele. Ebben az esetben viszont érdemes sütés előtt bő fél órával már szobahőmérsékletre helyezni a tésztát. 

Hozzávalók

Kakaós csiga tészta recepthez

Töltelék

    Elkészítés

    Ha a vaj túl drága, margarinnal is lehet helyettesíteni, de nem ajánlott. A kakaót értelemszerűen lehet fahéjra is cserélni, illetve egyéb töltelékkel próbálkozni.

    Lépés 1

    Ha száraz élesztőt használunk, akkor a vaj kivételével minden hozzávalót a robotgépbe vagy egy tálba tesszük. Ha friss élesztőt használunk, akkor először cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd így kezdjük el dagasztani a tésztát (ne használd el az összes tejet, csak maximum 0,5 dl-t)

    Lépés 2

    A vajat felolvasztjuk, majd amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk a tésztához. A dagasztás akkor van kész, ha az olvasztott egy eleget alkot a puha tésztával.

    Lépés 3

    Ez a legkönnyebb lépés :) Fél órát pihentessük a tésztát.

    Lépés 4

    Mielőtt letelik a fél óra olvasszuk fel a töltelékhez szükséges vajat. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és egy ujjnyinál is vékonyabbra nyújtunk.

    Lépés 5

    A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, majd minden pontján megszitáljuk kakaóporral. Erre annyi cukrot teszünk, ami alól nem látszik ki a kakaópor. Ez most elsőre furcsán hangzik, ha kevés a cukor, akkor keserű lesz a csiga!

    Lépés 6

    Tekerjük fel hosszában a tésztát, majd egy éles késsel szeleteljük fel olyan vastagra, amilyen vastag csigát szeretnénk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy kerámiatálba egymás mellé helyezzük, amik majd később összesülnek.

    Lépés 7

    180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kiszedjük, vaníliás tejjel leöntjük, hogy jó puhák legyenek. Miután a csiga felszívta a tejet, tálalható is!

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük