Fahéjas – szilvás pite ropogós édes morzsával szórva

Szilvás pite sütés után elkészülve
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    60 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 30 perc

Az egyik legjobb őszi édesség ez az ízletes és rendkívül egyszerűen elkészíthető fahéjas – szilvás lepény tetején az édes csodamorzsával.

Hozzávalók

Szilvás pite alap

Édes ropogós morzsa

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1
    Magozott szilva

    A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk ketté őket hosszában.

    Lépés2

    A vajat vagy a margarint egy keverőedényben elkezdjük a liszttel simára keverni. Közben fokozatosan hozzá adjuk a cukrot, majd minden mást a szilván és tojáson kívül.

    Lépés3

    A két tojást felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meglévő tésztához és elkeverjük amíg egy szép sima elegyet nem kapunk.

    Lépés4
    Fahéjas - szilvás pite készítés közben

    A tésztát betesszük a sütőformába és eloszlatjuk úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Ebbe pikkelyszerűen beleállítjuk a félbevágott szilvákat.

    Lépés5

    Most jöhetnek a morzsák a tetejére! A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük egy keverőtálban. Hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel finom, de morzsolható állapotú tésztává dolgozzuk. Ezt a morzsát a szilvára szórjuk rá.

    Lépés6
    Fahéjas - szilvás pite sütés előtt

    A formát a sütő középső részére tesszük és kb 60 percen keresztül 170 fokon sütjük.

    Lépés7
    Szilvás pite sütés után elkészülve

    Sütés után távolítsuk el a formából a tortát és egy rácson hagyjuk kihűlni. Kb 10 perc után fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!