- 2023.10.20.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje60 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 30 perc
Az egyik legjobb őszi édesség ez az ízletes és rendkívül egyszerűen elkészíthető fahéjas – szilvás lepény tetején az édes csodamorzsával.
Hozzávalók
Szilvás pite alap
Édes ropogós morzsa
Elkészítés lépésről-lépésre
A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk ketté őket hosszában.
A vajat vagy a margarint egy keverőedényben elkezdjük a liszttel simára keverni. Közben fokozatosan hozzá adjuk a cukrot, majd minden mást a szilván és tojáson kívül.
A két tojást felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meglévő tésztához és elkeverjük amíg egy szép sima elegyet nem kapunk.
A tésztát betesszük a sütőformába és eloszlatjuk úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Ebbe pikkelyszerűen beleállítjuk a félbevágott szilvákat.
Most jöhetnek a morzsák a tetejére! A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük egy keverőtálban. Hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel finom, de morzsolható állapotú tésztává dolgozzuk. Ezt a morzsát a szilvára szórjuk rá.
A formát a sütő középső részére tesszük és kb 60 percen keresztül 170 fokon sütjük.
Sütés után távolítsuk el a formából a tortát és egy rácson hagyjuk kihűlni. Kb 10 perc után fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Fahéjas – szilvás pite ropogós édes morzsával szórva
Hozzávalók
Szilvás pite alap
Édes ropogós morzsa
Follow The Directions
A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk ketté őket hosszában.
A vajat vagy a margarint egy keverőedényben elkezdjük a liszttel simára keverni. Közben fokozatosan hozzá adjuk a cukrot, majd minden mást a szilván és tojáson kívül.
A két tojást felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a meglévő tésztához és elkeverjük amíg egy szép sima elegyet nem kapunk.
A tésztát betesszük a sütőformába és eloszlatjuk úgy, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Ebbe pikkelyszerűen beleállítjuk a félbevágott szilvákat.
Most jöhetnek a morzsák a tetejére! A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük egy keverőtálban. Hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel finom, de morzsolható állapotú tésztává dolgozzuk. Ezt a morzsát a szilvára szórjuk rá.
A formát a sütő középső részére tesszük és kb 60 percen keresztül 170 fokon sütjük.
Sütés után távolítsuk el a formából a tortát és egy rácson hagyjuk kihűlni. Kb 10 perc után fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.