Farsangi minifánk

  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    20 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    1 óra

Ha farsang, akkor a fánk egy kihagyhatatlan érdesség, amit minden ízlése szerint fogyaszt: ki lekvárral, ki porcukorral. Ami biztos, szinte nincs olyan, aki ne imádná az apró falatokat.

Ha a szalagos fánk receptjét keresed, akkor kattints ide!

Hozzávalók

Minifánk

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A hozzávalókat öntsük egy tálba, majd gyúrjuk össze egy masszává.

    Lépés2

    A tésztát csomagoljuk be alufóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre pihenni.

    Lépés3

    A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát. Én egy kanállal formáltam kis kúpokat.

    Lépés4

    A tésztát forró olajba tettem és elkezdtem kisütni. Ezt a folyamatot egyébként olaj nélkül airfryerben is el lehet készíteni.

    Lépés5

    Amikor aranybarna színű lett, kiszedjük az olajból és papírra tesszük, hogy lecsepegtessük.

    Lépés6

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük