- 2023.08.11.
- írta Ágnes Nagy
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Német
- Nehézség: Könnyű
- 699 Megtekintés
-
Előkészítés35 perc
-
Sütés ideje25 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra
Egyszerű és laktató vendégváró kenyérkék, ami minden beszélgetés mellé tökéletes választás. De jól jöhetnek ezek a falatok ha sörözés vagy borozás közben harapnánk valamit.
Töltelékét ízlés szerint tölthetjük fűszernövényekkel, mint például bazsalikom, majoranna, citromfű, rozmaring. Sajtnak a sima trappista, vagy akár füstölt sajt is jó választás lehet.
Hozzávalók
Kenyértésztához
Töltelékhez
Elkészítés lépésről-lépésre
Mivel a tészta nagyon ragadós, érdemes azt egy robotgépben vagy fakanállal elkészíteni. Ezt követően 50 percre hagyjuk a tésztát kelni letakarva.
A megkelt tésztát kézzel is szépen ki lehet nyújtani. Érdemes az ujjakat előtte étolajba beáztatni, hogy ne ragadjon hozzá. Ha kinyújtottuk, a megolvasztott vajat a fűszerekkel és a kinyomott fokhagymával szétkenjük, majd megszórjuk sajttal és a hagymákkal.
Ezután csíkokat vágunk, majd feltekerjük őket.
Végül egy zsírral vagy margarinnal (esetleg maradék vajjal) kikent tepsiben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük
Neked ajánljuk még
Fokhagymás vendégváró kenyérkék
Hozzávalók
Kenyértésztához
Töltelékhez
Follow The Directions
Mivel a tészta nagyon ragadós, érdemes azt egy robotgépben vagy fakanállal elkészíteni. Ezt követően 50 percre hagyjuk a tésztát kelni letakarva.
A megkelt tésztát kézzel is szépen ki lehet nyújtani. Érdemes az ujjakat előtte étolajba beáztatni, hogy ne ragadjon hozzá. Ha kinyújtottuk, a megolvasztott vajat a fűszerekkel és a kinyomott fokhagymával szétkenjük, majd megszórjuk sajttal és a hagymákkal.
Ezután csíkokat vágunk, majd feltekerjük őket.
Végül egy zsírral vagy margarinnal (esetleg maradék vajjal) kikent tepsiben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.