Fokhagymás vendégváró kenyérkék

Fokhagymás kenyérkék receptje
  • Előkészítés
    35 perc
  • Sütés ideje
    25 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra

Egyszerű és laktató vendégváró kenyérkék, ami minden beszélgetés mellé tökéletes választás. De jól jöhetnek ezek a falatok ha sörözés vagy borozás közben harapnánk valamit.

Töltelékét ízlés szerint tölthetjük fűszernövényekkel, mint például bazsalikom, majoranna, citromfű, rozmaring. Sajtnak a sima trappista, vagy akár füstölt sajt is jó választás lehet.

Hozzávalók

Kenyértésztához

Töltelékhez

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Mivel a tészta nagyon ragadós, érdemes azt egy robotgépben vagy fakanállal elkészíteni. Ezt követően 50 percre hagyjuk a tésztát kelni letakarva.

    Lépés2
    Fokhagymás kenyérkék receptje - tészta készítés

    A megkelt tésztát kézzel is szépen ki lehet nyújtani. Érdemes az ujjakat előtte étolajba beáztatni, hogy ne ragadjon hozzá. Ha kinyújtottuk, a megolvasztott vajat a fűszerekkel és a kinyomott fokhagymával szétkenjük, majd megszórjuk sajttal és a hagymákkal.

    Lépés3

    Ezután csíkokat vágunk, majd feltekerjük őket.

    Lépés4
    Fokhagymás kenyérkék receptje

    Végül egy zsírral vagy margarinnal (esetleg maradék vajjal) kikent tepsiben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük