Forraltboros kuglóf – a karácsony ízei egyetlen süteményben

A forraltboros kuglóf elkészülve

Már a nyers tészta is mesés karácsonyi illattal borítja be a konyhát, nemhogy megsülve! A bátrabbak extra fűszerekkel is próbálkozhatnak, hogy még ízletesebb legyen ez az igazi karácsonyi forrat boros kuglóf!

Hozzávalók

Kuglóf tészta

Tálaláshoz és stütéshez

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Először a vajat habosítsd fel vaníliás cukorral, a sima cukorral és csipet sóval. Ha már összeállt, akkor add hozzá a tojásokat és keverd el azokat is.

    Lépés2

    Egy külön tálban keverd össze a lisztet sütőporral és a kakaóporral.

    Lépés3

    A forralt bort és a lisztkeveréket felváltva, fokozatosan keverjük hozzá a vajas masszához.

    Lépés4
    Forraltboros kuglóf tésztája

    A csokoládét apró darabokra törjük és elkeverjük a tésztába. Ha megvan, a kivajazott formába öntjük a tésztát.

    Lépés5

    45 percig sütjük az előmelegített sütőben. Légkeveréssel 160 fokon, hagyományos gázsütőben kb. 180 fokon.

    Lépés6
    A forraltboros kuglóf elkészülve

    Ha megsült, szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Végül a tetejére csepegtessünk rá evőkanállal forralt bort és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük