- 2023.12.15.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Német
- Nehézség: Könnyű
- 571 Megtekintés

Már a nyers tészta is mesés karácsonyi illattal borítja be a konyhát, nemhogy megsülve! A bátrabbak extra fűszerekkel is próbálkozhatnak, hogy még ízletesebb legyen ez az igazi karácsonyi forrat boros kuglóf!
Hozzávalók
Kuglóf tészta
Tálaláshoz és stütéshez
Elkészítés lépésről-lépésre
Először a vajat habosítsd fel vaníliás cukorral, a sima cukorral és csipet sóval. Ha már összeállt, akkor add hozzá a tojásokat és keverd el azokat is.
Egy külön tálban keverd össze a lisztet sütőporral és a kakaóporral.
A forralt bort és a lisztkeveréket felváltva, fokozatosan keverjük hozzá a vajas masszához.

A csokoládét apró darabokra törjük és elkeverjük a tésztába. Ha megvan, a kivajazott formába öntjük a tésztát.

45 percig sütjük az előmelegített sütőben. Légkeveréssel 160 fokon, hagyományos gázsütőben kb. 180 fokon.

Ha megsült, szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Végül a tetejére csepegtessünk rá evőkanállal forralt bort és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Forraltboros kuglóf – a karácsony ízei egyetlen süteményben
Hozzávalók
Kuglóf tészta
Tálaláshoz és stütéshez
Follow The Directions

Először a vajat habosítsd fel vaníliás cukorral, a sima cukorral és csipet sóval. Ha már összeállt, akkor add hozzá a tojásokat és keverd el azokat is.

Egy külön tálban keverd össze a lisztet sütőporral és a kakaóporral.

A forralt bort és a lisztkeveréket felváltva, fokozatosan keverjük hozzá a vajas masszához.

A csokoládét apró darabokra törjük és elkeverjük a tésztába. Ha megvan, a kivajazott formába öntjük a tésztát.

45 percig sütjük az előmelegített sütőben. Légkeveréssel 160 fokon, hagyományos gázsütőben kb. 180 fokon.

Ha megsült, szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Végül a tetejére csepegtessünk rá evőkanállal forralt bort és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.