- 2021.12.07.
- írta Katalin Kohut
- 2 Like
- 5 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 1 330 Megtekintés
-
Előkészítés20 perc
-
Sütés ideje40 perc
-
Adag4
-
Elkészítés2 perc
Pár évvel ezelőtt egy hajdúszoboszlói wellness pihenésen voltam. Svédasztalos kiszolgálás volt. Mivel ínyenc vagyok, egyből megakadt a szemem a harcsapaprikáson, de a lányom mondta, hogy szedjek hozzá túróscsuszát is, mert együtt kell fogyasztani. Azóta a kedvencemmé vált, kicsit másképpen készítem, mint mások, én pörköltnek készítem el a harcsát.
Hozzávalók
Harcsapörkölt túróscsuszával
Elkészítés lépésről-lépésre
A harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát egy lábasban, majd kiszedjük a szalonna darabkákat, azok majd a túrós csuszára mennek.
A szalonna zsírban megfonnyasztjuk a kis darabokra vágott hagymát, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd belehelyezzük a felvágott paradicsomot és kicsumázott paprikát, beletesszük a Piros aranyat, megsózzuk kissé, és felöntjük 0,5 dl vízzel vízzel. Hagyjuk, hogy pépessé menjen szét a hagyma és a zöldségek, majd pürésíthetjük habverővel.
Visszatesszük a tűzre, majd belehelyezzük a harcsadarabkákat. 8-10 perc alatt a harcsa megpuhul. Ha akarjuk, tehetünk bele főzőtejszínt és tejfölt kevés liszttel, ami besűríti kissé, hogy harcsapaprikást kapjunk, de tehetjük a tejfölt a túróscsuszába.
Nagy fazékban, sóval odatesszük a vizet felforralni. Ha jól forr, beleöntjük a tésztát, kevergetés mellett megpuhítjuk, majd leszűrjük. Csepegés után egy nagy lábasban melegített olajra szedjük, rátesszük a túrót, sózzuk, jól összekeverjük, megkóstololjuk, ha kevés a só, még teszünk hozzá.
A tetejére helyezzük a harcsapörköltből megmaradt szalonnadarabkákat, apróra vágott kaporral megszórjuk . Egymás mellé helyezve a pörköltet és csuszát tálaljuk.
Jó tanácsok zárásképpen
A fénykép nem adja hűen vissza az ízét, meg az első harcsapörköltömről készült. Ínyencek tehetnek bele csípőspaprikát is. Jó étvágyat kívánok!
Neked ajánljuk még
Értékeld a receptet! Válasz megszakítása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Harcsapörkölt túróscsuszával
Hozzávalók
Harcsapörkölt túróscsuszával
Follow The Directions
A harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát egy lábasban, majd kiszedjük a szalonna darabkákat, azok majd a túrós csuszára mennek.
A szalonna zsírban megfonnyasztjuk a kis darabokra vágott hagymát, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd belehelyezzük a felvágott paradicsomot és kicsumázott paprikát, beletesszük a Piros aranyat, megsózzuk kissé, és felöntjük 0,5 dl vízzel vízzel. Hagyjuk, hogy pépessé menjen szét a hagyma és a zöldségek, majd pürésíthetjük habverővel.
Visszatesszük a tűzre, majd belehelyezzük a harcsadarabkákat. 8-10 perc alatt a harcsa megpuhul. Ha akarjuk, tehetünk bele főzőtejszínt és tejfölt kevés liszttel, ami besűríti kissé, hogy harcsapaprikást kapjunk, de tehetjük a tejfölt a túróscsuszába.
Nagy fazékban, sóval odatesszük a vizet felforralni. Ha jól forr, beleöntjük a tésztát, kevergetés mellett megpuhítjuk, majd leszűrjük. Csepegés után egy nagy lábasban melegített olajra szedjük, rátesszük a túrót, sózzuk, jól összekeverjük, megkóstololjuk, ha kevés a só, még teszünk hozzá.
A tetejére helyezzük a harcsapörköltből megmaradt szalonnadarabkákat, apróra vágott kaporral megszórjuk . Egymás mellé helyezve a pörköltet és csuszát tálaljuk.
Recept értékelése