- 2021.12.07.
- Írta Katalin Kohut
- 2 Like
- 5 / 5

-
Előkészítés20 perc
-
Elkészítés40 perc
-
Adag4
-
Megtekintés512
Pár évvel ezelőtt egy hajdúszoboszlói wellness pihenésen voltam. Svédasztalos kiszolgálás volt. Mivel ínyenc vagyok, egyből megakadt a szemem a harcsapaprikáson, de a lányom mondta, hogy szedjek hozzá túróscsuszát is, mert együtt kell fogyasztani. Azóta a kedvencemmé vált, kicsit másképpen készítem, mint mások, én pörköltnek készítem el a harcsát.
Hozzávalók
Harcsapörkölt túróscsuszával
Elkészítés
A harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát egy lábasban, majd kiszedjük a szalonna darabkákat, azok majd a túrós csuszára mennek.
A szalonna zsírban megfonnyasztjuk a kis darabokra vágott hagymát, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd belehelyezzük a felvágott paradicsomot és kicsumázott paprikát, beletesszük a Piros aranyat, megsózzuk kissé, és felöntjük 0,5 dl vízzel vízzel. Hagyjuk, hogy pépessé menjen szét a hagyma és a zöldségek, majd pürésíthetjük habverővel.
Visszatesszük a tűzre, majd belehelyezzük a harcsadarabkákat. 8-10 perc alatt a harcsa megpuhul. Ha akarjuk, tehetünk bele főzőtejszínt és tejfölt kevés liszttel, ami besűríti kissé, hogy harcsapaprikást kapjunk, de tehetjük a tejfölt a túróscsuszába.
Nagy fazékban, sóval odatesszük a vizet felforralni. Ha jól forr, beleöntjük a tésztát, kevergetés mellett megpuhítjuk, majd leszűrjük. Csepegés után egy nagy lábasban melegített olajra szedjük, rátesszük a túrót, sózzuk, jól összekeverjük, megkóstololjuk, ha kevés a só, még teszünk hozzá.
A tetejére helyezzük a harcsapörköltből megmaradt szalonnadarabkákat, apróra vágott kaporral megszórjuk . Egymás mellé helyezve a pörköltet és csuszát tálaljuk.
Záró ajánlás
A fénykép nem adja hűen vissza az ízét, meg az első harcsapörköltömről készült. Ínyencek tehetnek bele csípőspaprikát is. Jó étvágyat kívánok!
Neked ajánljuk még




Küldj értékelést Válasz megszakítása
Harcsapörkölt túróscsuszával
Hozzávalók
Harcsapörkölt túróscsuszával
Kövest a lépéseket

A harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát egy lábasban, majd kiszedjük a szalonna darabkákat, azok majd a túrós csuszára mennek.

A szalonna zsírban megfonnyasztjuk a kis darabokra vágott hagymát, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd belehelyezzük a felvágott paradicsomot és kicsumázott paprikát, beletesszük a Piros aranyat, megsózzuk kissé, és felöntjük 0,5 dl vízzel vízzel. Hagyjuk, hogy pépessé menjen szét a hagyma és a zöldségek, majd pürésíthetjük habverővel.

Visszatesszük a tűzre, majd belehelyezzük a harcsadarabkákat. 8-10 perc alatt a harcsa megpuhul. Ha akarjuk, tehetünk bele főzőtejszínt és tejfölt kevés liszttel, ami besűríti kissé, hogy harcsapaprikást kapjunk, de tehetjük a tejfölt a túróscsuszába.

Nagy fazékban, sóval odatesszük a vizet felforralni. Ha jól forr, beleöntjük a tésztát, kevergetés mellett megpuhítjuk, majd leszűrjük. Csepegés után egy nagy lábasban melegített olajra szedjük, rátesszük a túrót, sózzuk, jól összekeverjük, megkóstololjuk, ha kevés a só, még teszünk hozzá.

A tetejére helyezzük a harcsapörköltből megmaradt szalonnadarabkákat, apróra vágott kaporral megszórjuk . Egymás mellé helyezve a pörköltet és csuszát tálaljuk.
Vélemény a receptről