Harcsapörkölt túróscsuszával

  • Előkészítés
    20 perc
  • Elkészítés
    40 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    295

Pár évvel ezelőtt egy hajdúszoboszlói wellness pihenésen voltam. Svédasztalos kiszolgálás volt. Mivel ínyenc vagyok, egyből megakadt a szemem a harcsapaprikáson, de a lányom mondta, hogy szedjek hozzá túróscsuszát is, mert együtt kell fogyasztani. Azóta a kedvencemmé vált, kicsit másképpen készítem, mint mások, én pörköltnek készítem el a harcsát.

Hozzávalók

Harcsapörkölt túróscsuszával

Elkészítés

Lépés 1

A harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát egy lábasban, majd kiszedjük a szalonna darabkákat, azok majd a túrós csuszára mennek.

Lépés 2

A szalonna zsírban megfonnyasztjuk a kis darabokra vágott hagymát, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd belehelyezzük a felvágott paradicsomot és kicsumázott paprikát, beletesszük a Piros aranyat, megsózzuk kissé, és felöntjük 0,5 dl vízzel vízzel. Hagyjuk, hogy pépessé menjen szét a hagyma és a zöldségek, majd pürésíthetjük habverővel.

Lépés 3

Visszatesszük a tűzre, majd belehelyezzük a harcsadarabkákat. 8-10 perc alatt a harcsa megpuhul. Ha akarjuk, tehetünk bele főzőtejszínt és tejfölt kevés liszttel, ami besűríti kissé, hogy harcsapaprikást kapjunk, de tehetjük a tejfölt a túróscsuszába.

Lépés 4

Nagy fazékban, sóval odatesszük a vizet felforralni. Ha jól forr, beleöntjük a tésztát, kevergetés mellett megpuhítjuk, majd leszűrjük. Csepegés után egy nagy lábasban melegített olajra szedjük, rátesszük a túrót, sózzuk, jól összekeverjük, megkóstololjuk, ha kevés a só, még teszünk hozzá.

Lépés 5

A tetejére helyezzük a harcsapörköltből megmaradt szalonnadarabkákat, apróra vágott kaporral megszórjuk . Egymás mellé helyezve a pörköltet és csuszát tálaljuk.

Záró ajánlás

A fénykép nem adja hűen vissza az ízét, meg az első harcsapörköltömről készült. Ínyencek tehetnek bele csípőspaprikát is. Jó étvágyat kívánok!

Neked ajánljuk még

Vélemény a receptről

Értékelések átlaga:
  • 5 / 5
Összes értékelés:( 1 )
  • Szabóné Ardó Bernadett

    Finom lett🙂

    • Katalin Kohut

      Igen, nekem is izlett, bár a külalakja még nem volt tökéletes, nem találtam hirtelen a többi fotót. Magam találtam ki a harcsapörköltet, ahogyan könnyebb elkészíteni. Köszönöm szépen!

  • Varga Gáborné Edit

    Finom lehet!

    • Katalin Kohut

      Majd egyszer talán megkínálhatlak vele, szerintem nagyon finom és gyorsan elkészül. A tálalás, külalak nem az erősségem, de az ízekkel nem lehet betelni. Köszönöm szépen!

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X