- 2023.07.06.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
Mielőtt belekezdünk a recept elkészítésébe, nézzük meg, hogy van-e otthon zárható üvegünk (dunsztos üveg). Ha igen, mindenképp fertőtlenítsük őket!
Fontos, hogy az elkészült házi ketchup már kiszáradt dunsztos üvegbe kerüljön.
Hozzávalók
Házi ketchup hozzávalói
Elkészítés lépésről-lépésre
A paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát tisztítás után összedaraboljuk.
Feltesszük főni, aláöntjük a vizet, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Addig főzzük, amíg elpárolog a víz belőle, besűrűsödik, ugyanúgy, mint a paradicsomlé főzésénél.
Ha ez megvan, utána átpasszírozzuk, és visszatesszük a tűzhelyre. Ezalatt ízesítjük meg a cukorral és az almaecettel (van aki igazi almát tesz bele, de egyszerűbb az almaecet). Nagyjából fél óra után hozzátesszük a kevés citromsavat.
Végül beleöntjük a fertőtlenített üvegekbe, amit 5 percre fejre állítunk. Ezt követően hagyjuk kihűlni (kb 2 nap alatt)
Neked ajánljuk még
Házi ketchup receptje
Hozzávalók
Házi ketchup hozzávalói
Follow The Directions
A paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát tisztítás után összedaraboljuk.
Feltesszük főni, aláöntjük a vizet, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Addig főzzük, amíg elpárolog a víz belőle, besűrűsödik, ugyanúgy, mint a paradicsomlé főzésénél.
Ha ez megvan, utána átpasszírozzuk, és visszatesszük a tűzhelyre. Ezalatt ízesítjük meg a cukorral és az almaecettel (van aki igazi almát tesz bele, de egyszerűbb az almaecet). Nagyjából fél óra után hozzátesszük a kevés citromsavat.
Végül beleöntjük a fertőtlenített üvegekbe, amit 5 percre fejre állítunk. Ezt követően hagyjuk kihűlni (kb 2 nap alatt)
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.