Házi ketchup receptje

Házi ketchup befőzve

Mielőtt belekezdünk a recept elkészítésébe, nézzük meg, hogy van-e otthon zárható üvegünk (dunsztos üveg). Ha igen, mindenképp fertőtlenítsük őket!

Fontos, hogy az elkészült házi ketchup már kiszáradt dunsztos üvegbe kerüljön.

Hozzávalók

Házi ketchup hozzávalói

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát tisztítás után összedaraboljuk.

    Lépés2

    Feltesszük főni, aláöntjük a vizet, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Addig főzzük, amíg elpárolog a víz belőle, besűrűsödik, ugyanúgy, mint a paradicsomlé főzésénél.

    Lépés3

    Ha ez megvan, utána átpasszírozzuk, és visszatesszük a tűzhelyre. Ezalatt ízesítjük meg a cukorral és az almaecettel (van aki igazi almát tesz bele, de egyszerűbb az almaecet). Nagyjából fél óra után hozzátesszük a kevés citromsavat.

    Lépés4

    Végül beleöntjük a fertőtlenített üvegekbe, amit 5 percre fejre állítunk. Ezt követően hagyjuk kihűlni (kb 2 nap alatt)

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!