Hólabda/Kozáksapka

Kozák sapka recept
  • Előkészítés
    60
  • Sütés ideje
    80
  • Adag
    5
  • Elkészítés
    10

A családom kedvence sűrűn szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

Hólabda/Kozáksapka

Tésztához

A krémhez

Elkészítés lépésről-lépésre

Lépés1

A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

Lépés2

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Lépés3

Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Lépés4

Közben elkészítjük a krémet: A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez adjuk, beleöntjük a rumaromát, majd kézi mixerrel habosra keverjük.

Lépés5

A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Lépés6

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét. Tálalásig a hűtőbe tároljuk.

Neked ajánljuk még

Recept értékelése

Avarage Rating:
  • 5 / 5
Total Reviews:( 1 )

Értékeld a receptet!