Hólabda/Kozáksapka

  • Előkészítés
    60
  • Elkészítés
    80
  • Adag
    5
  • Megtekintés
    400

A családom kedvence sűrűn szoktam elkészíteni.

Hozzávalók

Hólabda/Kozáksapka

Tésztához

A krémhez

Elkészítés

Lépés 1

A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

Lépés 2

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Lépés 3

Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Lépés 4

Közben elkészítjük a krémet: A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez adjuk, beleöntjük a rumaromát, majd kézi mixerrel habosra keverjük.

Lépés 5

A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Lépés 6

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét. Tálalásig a hűtőbe tároljuk.

Neked ajánljuk még

Vélemény a receptről

Értékelések átlaga:
  • 5 / 5
Összes értékelés:( 1 )
  • Sándorné Csapó

    NAGYON FINOM.

  • Eszenyi Jánosné

    Guszta.

  • Csapó Judit

    Imádom ezt a sütit

    • Csapó Sándorné

      Tudom elég sűrűn készítem

  • Csapó Sándorné

    !

  • Mezsán Zsolt

    Nagyon jól néz ki.

    • Mezsán Zsolt

      Köszönöm.

  • Erzsébet Bodor

    Szilveszterre elfogom készíteni.

    • Erzsébet Bodor

      Jó étvágyat kívánok hozzá .

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X