- 2022.03.08.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Medium
- 1 409 Megtekintés
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra
Többféleképpen elkészíthető hortobágyi palacsintából egy egyszerűbb receptet mutatok meg.
Hozzávalók
A palacsintához
A töltelék
Elkészítés lépésről-lépésre
A palacsinta hozzávalóit elkeverjük egy tálban. Ha túl sűrű, akkor szódavízzel lehet hígítani. Kevés olajjal megkent serpenyőben elkezdjük kisütni.
Az apróra vágott vöröshagymát tevés olajon vagy sertészsíron elkezdjük üvegesre párolni. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Extra ajánlat: ha van otthon szalonna, azt is tehetünk a hús mellé, amivel sokkal ízletesebb lesz
Később hozzáadjuk a fűszerpaprikát is és leöntjük róla egy kisebb tálba a lét, amit addig eresztett (ezt később még használni fogjuk)
A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz, hogy az egy jó krémes szószt alkosson a végére.
A palacsintába beletöltjük a húst és óvatosan összehajtogatjuk, majd egy tepsibe tesszük. Vigyázz, mert a tészta könnyen szakad. Miután mindent behelyeztük, a már leszűrt lével leöntjük a töltött palacsintákat. Ízlés szerint én még szoktam rá plusz tejfölt vagy reszelt sajttal összekevert tejfölt is kenni.
Neked ajánljuk még
Hortobágyi húsos palacsinta egyszerűen
Hozzávalók
A palacsintához
A töltelék
Follow The Directions
A palacsinta hozzávalóit elkeverjük egy tálban. Ha túl sűrű, akkor szódavízzel lehet hígítani. Kevés olajjal megkent serpenyőben elkezdjük kisütni.
Az apróra vágott vöröshagymát tevés olajon vagy sertészsíron elkezdjük üvegesre párolni. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Extra ajánlat: ha van otthon szalonna, azt is tehetünk a hús mellé, amivel sokkal ízletesebb lesz
Később hozzáadjuk a fűszerpaprikát is és leöntjük róla egy kisebb tálba a lét, amit addig eresztett (ezt később még használni fogjuk)
A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz, hogy az egy jó krémes szószt alkosson a végére.
A palacsintába beletöltjük a húst és óvatosan összehajtogatjuk, majd egy tepsibe tesszük. Vigyázz, mert a tészta könnyen szakad. Miután mindent behelyeztük, a már leszűrt lével leöntjük a töltött palacsintákat. Ízlés szerint én még szoktam rá plusz tejfölt vagy reszelt sajttal összekevert tejfölt is kenni.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.