Hortobágyi húsos palacsinta egyszerűen

Hortobágyi palacsinta recept
Hortobágyi palacsinta recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra

Többféleképpen elkészíthető hortobágyi palacsintából egy egyszerűbb receptet mutatok meg.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelék

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A palacsinta hozzávalóit elkeverjük egy tálban. Ha túl sűrű, akkor szódavízzel lehet hígítani. Kevés olajjal megkent serpenyőben elkezdjük kisütni.

    Lépés2

    Az apróra vágott vöröshagymát tevés olajon vagy sertészsíron elkezdjük üvegesre párolni. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Extra ajánlat: ha van otthon szalonna, azt is tehetünk a hús mellé, amivel sokkal ízletesebb lesz

    Lépés3

    Később hozzáadjuk a fűszerpaprikát is és leöntjük róla egy kisebb tálba a lét, amit addig eresztett (ezt később még használni fogjuk)

    Lépés4

    A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz, hogy az egy jó krémes szószt alkosson a végére.

    Lépés5

    A palacsintába beletöltjük a húst és óvatosan összehajtogatjuk, majd egy tepsibe tesszük. Vigyázz, mert a tészta könnyen szakad. Miután mindent behelyeztük, a már leszűrt lével leöntjük a töltött palacsintákat. Ízlés szerint én még szoktam rá plusz tejfölt vagy reszelt sajttal összekevert tejfölt is kenni.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük