Hortobágyi húsos palacsinta egyszerűen

  • Előkészítés
    30 perc
  • Elkészítés
    30 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    84

Többféleképpen elkészíthető hortobágyi palacsintából egy egyszerűbb receptet mutatok meg.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelék

    Elkészítés

    Lépés 1

    A palacsinta hozzávalóit elkeverjük egy tálban. Ha túl sűrű, akkor szódavízzel lehet hígítani. Kevés olajjal megkent serpenyőben elkezdjük kisütni.

    Lépés 2

    Az apróra vágott vöröshagymát tevés olajon vagy sertészsíron elkezdjük üvegesre párolni. Ezt követően hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Extra ajánlat: ha van otthon szalonna, azt is tehetünk a hús mellé, amivel sokkal ízletesebb lesz

    Lépés 3

    Később hozzáadjuk a fűszerpaprikát is és leöntjük róla egy kisebb tálba a lét, amit addig eresztett (ezt később még használni fogjuk)

    Lépés 4

    A tejfölt a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húshoz, hogy az egy jó krémes szószt alkosson a végére.

    Lépés 5

    A palacsintába beletöltjük a húst és óvatosan összehajtogatjuk, majd egy tepsibe tesszük. Vigyázz, mert a tészta könnyen szakad. Miután mindent behelyeztük, a már leszűrt lével leöntjük a töltött palacsintákat. Ízlés szerint én még szoktam rá plusz tejfölt vagy reszelt sajttal összekevert tejfölt is kenni.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

    X