Joghurtos padlizsán – könnyed, egészséges és finom

  • Előkészítés
    10
  • Elkészítés
    20
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    123

Hozzávalók

Joghurtos padliszán

    Elkészítés

    Nagyon gyorsan elkészíthető és tökéletes választás csirkehúsok mellé. Diétázóknak is ajánlott alacsony kalóriatartalma miatt.

    Lépés 1

    A padlizsánokat először ujjnyi vastagságban felszeleteljük, majd azokat négy részre vágjuk.

    Lépés 2

    A folyamat végeztével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokon 30 percig légkeveréssel sütjük, amíg össze nem esik a padlizsán és jó puha nem lesz.

    Lépés 3

    Amíg sül a padlizsán, a fokhagymát apróra szeleteljük, vagy fokhagymanyomóval kinyomjuk és beletesszük a görög joghurtba. Hozzáadjuk az őrölt római köményt is, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.

    Lépés 4

    Az elkészült padlizsánt egy tálban elkeverjük a joghurttal, majd tálalás előtt hűtőbe tesszük egy órára.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.