Ezt a kakaós csiga receptet kerested! Egyszerűen elronthatatlan

Kakaós csiga recept
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés ideje
    40 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra

Ki ne indítaná szívesen a reggelét egy frissen sütött, meleg kakaós csigával? Ugye milyen jól hangzik? 

Vagy te inkább délután egy kávé mellé fogyasztanád? Mindkettő tökéletes választás!

A tésztát akár egy nappal korábban is be lehet dagasztani, hogy ne reggel kelljen bajlódni vele. Ebben az esetben viszont érdemes sütés előtt bő fél órával már szobahőmérsékletre helyezni a tésztát. 

Hozzávalók

Kakaós csiga tészta recepthez

Töltelék

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Ha a vaj túl drága, margarinnal is lehet helyettesíteni, de nem ajánlott. A kakaót értelemszerűen lehet fahéjra is cserélni, illetve egyéb töltelékkel próbálkozni.

    Lépés1

    Ha száraz élesztőt használunk, akkor a vaj kivételével minden hozzávalót a robotgépbe vagy egy tálba tesszük. Ha friss élesztőt használunk, akkor először cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd így kezdjük el dagasztani a tésztát (ne használd el az összes tejet, csak maximum 0,5 dl-t)

    Lépés2

    A vajat felolvasztjuk, majd amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk a tésztához. A dagasztás akkor van kész, ha az olvasztott egy eleget alkot a puha tésztával.

    Lépés3

    Ez a legkönnyebb lépés :) Fél órát pihentessük a tésztát.

    Lépés4

    Mielőtt letelik a fél óra olvasszuk fel a töltelékhez szükséges vajat. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és egy ujjnyinál is vékonyabbra nyújtunk.

    Lépés5
    A kakaós csiga tésztája kakaóval és cukorral megszórva

    A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, majd minden pontján megszitáljuk kakaóporral. Erre annyi cukrot teszünk, ami alól nem látszik ki a kakaópor. Ez most elsőre furcsán hangzik, ha kevés a cukor, akkor keserű lesz a csiga!

    Lépés6

    Tekerjük fel hosszában a tésztát, majd egy éles késsel szeleteljük fel olyan vastagra, amilyen vastag csigát szeretnénk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy kerámiatálba egymás mellé helyezzük, amik majd később összesülnek.

    Lépés7
    Kakaós csiga recept

    180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kiszedjük, vaníliás tejjel leöntjük, hogy jó puhák legyenek. Miután a csiga felszívta a tejet, tálalható is!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!