- 2022.11.26.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés20 perc
-
Sütés ideje40 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra
Ki ne indítaná szívesen a reggelét egy frissen sütött, meleg kakaós csigával? Ugye milyen jól hangzik?
Vagy te inkább délután egy kávé mellé fogyasztanád? Mindkettő tökéletes választás!
A tésztát akár egy nappal korábban is be lehet dagasztani, hogy ne reggel kelljen bajlódni vele. Ebben az esetben viszont érdemes sütés előtt bő fél órával már szobahőmérsékletre helyezni a tésztát.
Hozzávalók
Kakaós csiga tészta recepthez
Töltelék
Elkészítés lépésről-lépésre
Ha a vaj túl drága, margarinnal is lehet helyettesíteni, de nem ajánlott. A kakaót értelemszerűen lehet fahéjra is cserélni, illetve egyéb töltelékkel próbálkozni.
Ha száraz élesztőt használunk, akkor a vaj kivételével minden hozzávalót a robotgépbe vagy egy tálba tesszük. Ha friss élesztőt használunk, akkor először cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd így kezdjük el dagasztani a tésztát (ne használd el az összes tejet, csak maximum 0,5 dl-t)
A vajat felolvasztjuk, majd amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk a tésztához. A dagasztás akkor van kész, ha az olvasztott egy eleget alkot a puha tésztával.
Ez a legkönnyebb lépés :) Fél órát pihentessük a tésztát.
Mielőtt letelik a fél óra olvasszuk fel a töltelékhez szükséges vajat. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és egy ujjnyinál is vékonyabbra nyújtunk.
A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, majd minden pontján megszitáljuk kakaóporral. Erre annyi cukrot teszünk, ami alól nem látszik ki a kakaópor. Ez most elsőre furcsán hangzik, ha kevés a cukor, akkor keserű lesz a csiga!
Tekerjük fel hosszában a tésztát, majd egy éles késsel szeleteljük fel olyan vastagra, amilyen vastag csigát szeretnénk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy kerámiatálba egymás mellé helyezzük, amik majd később összesülnek.
180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kiszedjük, vaníliás tejjel leöntjük, hogy jó puhák legyenek. Miután a csiga felszívta a tejet, tálalható is!
Neked ajánljuk még
Ezt a kakaós csiga receptet kerested! Egyszerűen elronthatatlan
Hozzávalók
Kakaós csiga tészta recepthez
Töltelék
Follow The Directions
Ha a vaj túl drága, margarinnal is lehet helyettesíteni, de nem ajánlott. A kakaót értelemszerűen lehet fahéjra is cserélni, illetve egyéb töltelékkel próbálkozni.
Ha száraz élesztőt használunk, akkor a vaj kivételével minden hozzávalót a robotgépbe vagy egy tálba tesszük. Ha friss élesztőt használunk, akkor először cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd így kezdjük el dagasztani a tésztát (ne használd el az összes tejet, csak maximum 0,5 dl-t)
A vajat felolvasztjuk, majd amikor már nem annyira forró, hozzáadjuk a tésztához. A dagasztás akkor van kész, ha az olvasztott egy eleget alkot a puha tésztával.
Ez a legkönnyebb lépés :) Fél órát pihentessük a tésztát.
Mielőtt letelik a fél óra olvasszuk fel a töltelékhez szükséges vajat. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és egy ujjnyinál is vékonyabbra nyújtunk.
A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, majd minden pontján megszitáljuk kakaóporral. Erre annyi cukrot teszünk, ami alól nem látszik ki a kakaópor. Ez most elsőre furcsán hangzik, ha kevés a cukor, akkor keserű lesz a csiga!
Tekerjük fel hosszában a tésztát, majd egy éles késsel szeleteljük fel olyan vastagra, amilyen vastag csigát szeretnénk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy kerámiatálba egymás mellé helyezzük, amik majd később összesülnek.
180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kiszedjük, vaníliás tejjel leöntjük, hogy jó puhák legyenek. Miután a csiga felszívta a tejet, tálalható is!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.