- 2023.12.10.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Német
- Nehézség: Könnyű
- 6 413 Megtekintés
-
Előkészítés45 perc
-
Sütés ideje15 perc
-
Adag2
-
Elkészítés1 óra
Könnyen elkészíthető karácsonyi sütemény, amit ízlésed szerinti töltelékkel készíthetsz el. Kezdőknek is ajánlott karácsonyi recept!
Hozzávalók
Angyalszem tészta
Tölteléknek
Elkészítés lépésről-lépésre
Keverd először össze a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.
Fokozatosan add hozzá a lisztet és gyúrd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.
Takard le a tésztát és tedd a hűtőbe 30 percre.
Formázz a tésztából kis labdákat, majd nyomd egy kicsit laposra.
Egy evőkanál (vagy ha kicsi a golyó, akkor teáskanál) hátuljával nyomd be a tetejét. A bátrabbak csinálhatják ezt az ujjukkal is :)
A mélyedéseket töltsd meg lekvárral vagy nutellával. 180°C felső/alsó légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt süsd készre.
Miután kihűltek a kis szemek szórd meg porcukorral és fogyasszátok sok egészséggel és szeretettel!
Neked ajánljuk még
Karácsonyi angyalszem recept
Hozzávalók
Angyalszem tészta
Tölteléknek
Follow The Directions
Keverd először össze a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.
Fokozatosan add hozzá a lisztet és gyúrd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.
Takard le a tésztát és tedd a hűtőbe 30 percre.
Formázz a tésztából kis labdákat, majd nyomd egy kicsit laposra.
Egy evőkanál (vagy ha kicsi a golyó, akkor teáskanál) hátuljával nyomd be a tetejét. A bátrabbak csinálhatják ezt az ujjukkal is :)
A mélyedéseket töltsd meg lekvárral vagy nutellával. 180°C felső/alsó légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt süsd készre.
Miután kihűltek a kis szemek szórd meg porcukorral és fogyasszátok sok egészséggel és szeretettel!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.