Karácsonyi angyalszem recept

Karácsonyi angyalszem recept
  • Előkészítés
    45 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    1 óra

Könnyen elkészíthető karácsonyi sütemény, amit ízlésed szerinti töltelékkel készíthetsz el. Kezdőknek is ajánlott karácsonyi recept!

Hozzávalók

Angyalszem tészta

Tölteléknek

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Keverd először össze a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.

    Lépés2

    Fokozatosan add hozzá a lisztet és gyúrd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.

    Lépés3

    Takard le a tésztát és tedd a hűtőbe 30 percre.

    Lépés4

    Formázz a tésztából kis labdákat, majd nyomd egy kicsit laposra.

    Lépés5
    Angyalszem nutellával töltve

    Egy evőkanál (vagy ha kicsi a golyó, akkor teáskanál) hátuljával nyomd be a tetejét. A bátrabbak csinálhatják ezt az ujjukkal is :)

    Lépés6
    Angyalszemek lekvárral és nutellával töltve

    A mélyedéseket töltsd meg lekvárral vagy nutellával. 180°C felső/alsó légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt süsd készre.

    Lépés7
    Az angyalszemet a kihűlés után kell porcukorral megszórni

    Miután kihűltek a kis szemek szórd meg porcukorral és fogyasszátok sok egészséggel és szeretettel!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük