- 2021.12.17.
- Írta László Deme
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Magyar
- Nehézség: Közepes

-
Előkészítés40 perc
-
Elkészítés80 perc
-
Adag6
-
Megtekintés228
Családban van aki a diót, van aki a mákot nem kedveli, ezért mindenki kedvence készül.
Hozzávalók
Tésztához
Krémhez
Elkészítés
Ostoros rétes 60 dkg liszt 3 tojás sárga pici só 6 dkg cukor 1 élesztő 2 evőkanál olaj 4 dl tej kelt tésztát készíteni pihen 40 perc kb. 6 cipóra osztani, fél órát pihen.
Az élesztőt langyos tejben olajban és egy csipet sóban és kevés cukorban felfuttatjuk. Ezt követően tésztát gyúrunk a lisztből és a hozzáadott tojássárgákból.
Az összeállt tésztát hat részre osztjuk és fél órát pihenni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet: 1 felolvasztott rámát, 20 dkg porcukrot kikeverünk, 3 evőkanál kakaót és a választott tölteléket hozzáadjuk.
A fél órát pihentetett tésztát kinyújtjuk egyesével, megkenjük a krémmel, majd felsodorjuk – mint a bejglit. 3-3 –at összefonunk és ismét pihentetjük fél órát.
Sütés előtt a tetejét megkenjük tojássárgával, ízlés szerint vágott dióval vagy mandulával meghintjük. Lassan kell sütni!
Neked ajánljuk még




Karácsonyi bejgli nálunk
Hozzávalók
Tésztához
Krémhez
Kövest a lépéseket
Ostoros rétes 60 dkg liszt 3 tojás sárga pici só 6 dkg cukor 1 élesztő 2 evőkanál olaj 4 dl tej kelt tésztát készíteni pihen 40 perc kb. 6 cipóra osztani, fél órát pihen.

Az élesztőt langyos tejben olajban és egy csipet sóban és kevés cukorban felfuttatjuk. Ezt követően tésztát gyúrunk a lisztből és a hozzáadott tojássárgákból.

Az összeállt tésztát hat részre osztjuk és fél órát pihenni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet: 1 felolvasztott rámát, 20 dkg porcukrot kikeverünk, 3 evőkanál kakaót és a választott tölteléket hozzáadjuk.

A fél órát pihentetett tésztát kinyújtjuk egyesével, megkenjük a krémmel, majd felsodorjuk – mint a bejglit. 3-3 –at összefonunk és ismét pihentetjük fél órát.

Sütés előtt a tetejét megkenjük tojássárgával, ízlés szerint vágott dióval vagy mandulával meghintjük. Lassan kell sütni!
Küldj értékelést