Karácsonyi bejgli nálunk

  • Előkészítés
    40 perc
  • Elkészítés
    80 perc
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    105

Családban van aki a diót, van aki  a mákot nem kedveli, ezért mindenki kedvence készül.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Ostoros rétes 60 dkg liszt 3 tojás sárga pici só 6 dkg cukor 1 élesztő 2 evőkanál olaj 4 dl tej kelt tésztát készíteni pihen 40 perc kb. 6 cipóra osztani, fél órát pihen.

Lépés 1

Az élesztőt langyos tejben olajban és egy csipet sóban és kevés cukorban felfuttatjuk. Ezt követően tésztát gyúrunk a lisztből és a hozzáadott tojássárgákból.

Lépés 2

Az összeállt tésztát hat részre osztjuk és fél órát pihenni hagyjuk.

Lépés 3

Elkészítjük a krémet: 1 felolvasztott rámát, 20 dkg porcukrot kikeverünk, 3 evőkanál kakaót és a választott tölteléket hozzáadjuk.

Lépés 4

A fél órát pihentetett tésztát kinyújtjuk egyesével, megkenjük a krémmel, majd felsodorjuk – mint a bejglit. 3-3 –at összefonunk és ismét pihentetjük fél órát.

Lépés 5

Sütés előtt a tetejét megkenjük tojássárgával, ízlés szerint vágott dióval vagy mandulával meghintjük. Lassan kell sütni!

Neked ajánljuk még

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X