- 2023.02.22.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés10 perc
-
Sütés ideje20 perc
-
Adag2
-
Elkészítés30 perc
Sajnos a kínai büfékben nem tudjuk mikor milyen minőségű ételt kapunk, ezért érdemes otthon is elkészíteni ezt az egyszerű, ám annál ízletesebb pirított tésztát.
Hozzávalók
Kínai pirított tészta
Elkészítés lépésről-lépésre
A tésztát sós vízben elkezdjük megfőzni.
Mindeközben a hagymát apróra vágjuk és az étolajon elkezdjük üvegesre párolni.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és a vékony csíkokra vágott répát (én a répából hámozóval szoktam csíkokat csinálni). Ízlés szerint gombát is tehetünk bele.
A káposzta színe is megváltozott és összeesett, valamint jó puha lett, akkor az elkészült tésztát is hozzáadjuk a serpenyőhöz.
Végül hozzáadjuk a szójaszószt. Ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Illetve a szójaszószok is eltérően sósak, így ha kell, sózzuk még.
Csirkével vagy kacsával tálalva az igazi. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Értékeld a receptet! Válasz megszakítása
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kínai pirított tészta gyorsan és egyszerűen
Hozzávalók
Kínai pirított tészta
Follow The Directions
A tésztát sós vízben elkezdjük megfőzni.
Mindeközben a hagymát apróra vágjuk és az étolajon elkezdjük üvegesre párolni.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és a vékony csíkokra vágott répát (én a répából hámozóval szoktam csíkokat csinálni). Ízlés szerint gombát is tehetünk bele.
A káposzta színe is megváltozott és összeesett, valamint jó puha lett, akkor az elkészült tésztát is hozzáadjuk a serpenyőhöz.
Végül hozzáadjuk a szójaszószt. Ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Illetve a szójaszószok is eltérően sósak, így ha kell, sózzuk még.
Csirkével vagy kacsával tálalva az igazi. Jó étvágyat!
Recept értékelése