Kínai pirított tészta gyorsan és egyszerűen

Kínai pirított tészta recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    20 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    30 perc

Sajnos a kínai büfékben nem tudjuk mikor milyen minőségű ételt kapunk, ezért érdemes otthon is elkészíteni ezt az egyszerű, ám annál ízletesebb pirított tésztát.

Hozzávalók

Kínai pirított tészta

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A tésztát sós vízben elkezdjük megfőzni.

    Lépés2

    Mindeközben a hagymát apróra vágjuk és az étolajon elkezdjük üvegesre párolni.

    Lépés3

    Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és a vékony csíkokra vágott répát (én a répából hámozóval szoktam csíkokat csinálni). Ízlés szerint gombát is tehetünk bele.

    Lépés4

    A káposzta színe is megváltozott és összeesett, valamint jó puha lett, akkor az elkészült tésztát is hozzáadjuk a serpenyőhöz.

    Lépés5

    Végül hozzáadjuk a szójaszószt. Ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Illetve a szójaszószok is eltérően sósak, így ha kell, sózzuk még.

    Lépés6
    Kínai pirított tészta recept

    Csirkével vagy kacsával tálalva az igazi. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Recept értékelése

    • Marx Balázs

      Sziasztok!
      Fontos, hogy a tésztát főzés elött nyersen meg kell pirítani!!!!
      Különben csak valami hasonlót kapunk…..

      • A konyha ördöge

        Mi sosem nyersen pirítottuk. De valószínű ez a tészta fajtájától is függ és más egy dürümnél, egy tojás nélkülinél és egy négytojásosnál is.

    • Marx Balázs

      Szójaszószból pedig lehet kapni redukált (csökkentett) sótartalmút!

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük