- 2023.06.15.
- írta Ábel Kováts
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés60 perc
-
Sütés ideje20 perc
-
Adag16
-
Elkészítés1 óra 20 perc
A receptet kezdők is nyugodtan elkészíthetik, de kövessék a lépéseket. Fontos, hogy habzsák legyen otthon, e nélkül elég nehéz elkészíteni a képviselőfánkot!
Türelmet és sok sikert hozzá!
Hozzávalók
Az égetett tésztához
A krémhez
Tejszínhabhoz
Elkészítés lépésről-lépésre
A krémmel kezdünk. A zselatint a hideg vízbe áztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát és a lisztet tálba mérjük és az egészet 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk és beledolgozzuk a zselatint. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is a még forró krémbe forgatjuk. Szoba hőmérsékleten langyosra hűtjük, majd kb. két órára hűtőbe tesszük.
Jöhet a tészta! A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és erőteljesen keverve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától (ez nagyjából 20-30 másodperc). Levesszük a tűzről és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A következő tojást csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen elkevertük.
A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb tojásnyi halmokat nyomunk belőle. 180 fokos sütőbe toljuk őket, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak. Sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert a fánkok összeesnek! Ugyanez történik akkor is, ha nem kellően sütjük meg őket.
A langyosra hűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsák segítségével betöltjük az időközben megszilárdult vaníliakrémet.
Jöhet a hab! A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Szintén habzsákból habrózsákat nyomunk a krém tetejére, végül ráhelyezzük a levágott tésztakalapot. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Neked ajánljuk még
Klasszikus képviselőfánk recept
Hozzávalók
Az égetett tésztához
A krémhez
Tejszínhabhoz
Follow The Directions
A krémmel kezdünk. A zselatint a hideg vízbe áztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát és a lisztet tálba mérjük és az egészet 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk és beledolgozzuk a zselatint. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt is a még forró krémbe forgatjuk. Szoba hőmérsékleten langyosra hűtjük, majd kb. két órára hűtőbe tesszük.
Jöhet a tészta! A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és erőteljesen keverve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától (ez nagyjából 20-30 másodperc). Levesszük a tűzről és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A következő tojást csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen elkevertük.
A tésztát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb tojásnyi halmokat nyomunk belőle. 180 fokos sütőbe toljuk őket, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak. Sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert a fánkok összeesnek! Ugyanez történik akkor is, ha nem kellően sütjük meg őket.
A langyosra hűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsák segítségével betöltjük az időközben megszilárdult vaníliakrémet.
Jöhet a hab! A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. Szintén habzsákból habrózsákat nyomunk a krém tetejére, végül ráhelyezzük a levágott tésztakalapot. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.