Krémsajtos muffin szezámmaggal szórva

Sajtkrémes muffin recept
  • Előkészítés
    45 perc
  • Sütés ideje
    25 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    2 óra

Ki mondta, hogy egy muffinnak nem lehet sós verziója? Próbáld ki ezt az egyszerű, krémsajtos muffin receptet, ami délutáni és esti beszélgetésekhez vagy reggelihez is tökéletesen passzol.

Hozzávalók

Sajtkrémes muffin

Tálaláshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Krémsajtot ízlés szerint válassz. A natúrral valószínű mindenki ízlésének meg fogsz felelni, de a zöld fűszeres krémsajttal sokkal ízletesebb lesz a muffin.

    Lépés1

    A meleg tejhez hozzáadjuk a kiskanál cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfuttatni.

    Lépés2

    A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Ha végeztünk, felverjük az 1 db tojást.

    Lépés3

    A liszthez fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott tejet. Az így kapott egyveleget 15 percig gyúrjuk.

    Lépés4

    A tésztát konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni 15 percig. A kapott tésztát 12 darabra vágjuk.

    Lépés5

    Ezeket kinyújtjuk és felvágjuk a végeit - mintha csak egy kézfejet alkotnánk.

    Lépés6

    A tészta alját megkenjük a krémsajttal.

    Lépés7

    Majd feltekerjük, mint egy "csigát".

    Lépés8

    A feltekert csigánkat végül szintén "csiga" alakban a muffin sütőformába tesszük és 20 percet hagyjuk pihenni.

    Lépés9

    20 perc után a megmaradt tojást keverd össze (de ne verd fel!) és kend meg vele a muffinok tetejét. A végén szórd meg ízlés szerinti szezámmaggal.

    Lépés10

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Kb 25 percig sütjük, amíg a muffin teteje szépen barnás nem lesz.

    Jó tanácsok zárásképpen

    Borral párosítva is tökéletes, de reggeliként fogyasztva a kávé mellé egy tuti jó napindító lehet.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!