- 2023.10.21.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés45 perc
-
Sütés ideje25 perc
-
Adag4
-
Elkészítés2 óra
Ki mondta, hogy egy muffinnak nem lehet sós verziója? Próbáld ki ezt az egyszerű, krémsajtos muffin receptet, ami délutáni és esti beszélgetésekhez vagy reggelihez is tökéletesen passzol.
Hozzávalók
Sajtkrémes muffin
Tálaláshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Krémsajtot ízlés szerint válassz. A natúrral valószínű mindenki ízlésének meg fogsz felelni, de a zöld fűszeres krémsajttal sokkal ízletesebb lesz a muffin.
A meleg tejhez hozzáadjuk a kiskanál cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfuttatni.
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Ha végeztünk, felverjük az 1 db tojást.
A liszthez fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott tejet. Az így kapott egyveleget 15 percig gyúrjuk.
A tésztát konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni 15 percig. A kapott tésztát 12 darabra vágjuk.
Ezeket kinyújtjuk és felvágjuk a végeit - mintha csak egy kézfejet alkotnánk.
A tészta alját megkenjük a krémsajttal.
Majd feltekerjük, mint egy "csigát".
A feltekert csigánkat végül szintén "csiga" alakban a muffin sütőformába tesszük és 20 percet hagyjuk pihenni.
20 perc után a megmaradt tojást keverd össze (de ne verd fel!) és kend meg vele a muffinok tetejét. A végén szórd meg ízlés szerinti szezámmaggal.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Kb 25 percig sütjük, amíg a muffin teteje szépen barnás nem lesz.
Jó tanácsok zárásképpen
Borral párosítva is tökéletes, de reggeliként fogyasztva a kávé mellé egy tuti jó napindító lehet.
Neked ajánljuk még
Krémsajtos muffin szezámmaggal szórva
Hozzávalók
Sajtkrémes muffin
Tálaláshoz
Follow The Directions
Krémsajtot ízlés szerint válassz. A natúrral valószínű mindenki ízlésének meg fogsz felelni, de a zöld fűszeres krémsajttal sokkal ízletesebb lesz a muffin.
A meleg tejhez hozzáadjuk a kiskanál cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfuttatni.
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. Ha végeztünk, felverjük az 1 db tojást.
A liszthez fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott tejet. Az így kapott egyveleget 15 percig gyúrjuk.
A tésztát konyharuhával lefedve hagyjuk pihenni 15 percig. A kapott tésztát 12 darabra vágjuk.
Ezeket kinyújtjuk és felvágjuk a végeit - mintha csak egy kézfejet alkotnánk.
A tészta alját megkenjük a krémsajttal.
Majd feltekerjük, mint egy "csigát".
A feltekert csigánkat végül szintén "csiga" alakban a muffin sütőformába tesszük és 20 percet hagyjuk pihenni.
20 perc után a megmaradt tojást keverd össze (de ne verd fel!) és kend meg vele a muffinok tetejét. A végén szórd meg ízlés szerinti szezámmaggal.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Kb 25 percig sütjük, amíg a muffin teteje szépen barnás nem lesz.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.