Kuglóf recept – szabadon választható töltelékkel

Kuglóf mazsolás töltelékkel
  • Előkészítés
    40 perc
  • Elkészítés
    40 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    74

Az alábbi recepttel a tésztába, illetve a tészták közé többféle tölteléket is tehetsz ízlésed szerint. Mi most mazsolával mutatjuk be, amihez még kandírozott citromhéjat tettünk. De ízesíthető étcsokival, narancshéjjal vagy bármi mással.

Hozzávalók

Kuglóf recept

Kandírozott citromhéj vagy narancshéj

    Elkészítés

    Lépés 1

    A langyos tejben az élesztőt cukorral együtt elkezdjük felfuttatni.

    Lépés 2

    A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a fahéjat, valamint a kandírozott citromhéjat (elkészítése: héjat kevés vízzel és citrommal főzzük, amíg a víz el nem párolog). Ezt elhagyhatjuk, vagy megcsinálhatjuk narancshéjjal is.

    Lépés 3

    Keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet is.

    Lépés 4

    Letakarjuk és 40 percig hagyjuk kelni a tésztát.

    Lépés 5

    A tésztát két részre választjuk és kicsit átgyúrjuk. Ha nagyon ragadós, akkor kevés lisztet adunk hozzá. Ne sokat, mert akkor a kész sütemény is kemény lesz!

    Lépés 6

    Az egyik felét a kivajazott és kilisztezett formába tesszük. Erre tehetjük a tölteléket, ami lehet mazsola vagy csokoládé.

    Lépés 7

    Erre rátesszük a tészta másik felét és erre is teszünk tölteléket. A puha tésztába beolvad a töltelék. 20 perc pihentetés után 180 fokon sütjük 40 percig.

    Lépés 8
    Kuglóf recept

    Porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük