Kuglóf recept – szabadon választható töltelékkel

Kuglóf mazsolás töltelékkel
  • Előkészítés
    40 perc
  • Sütés ideje
    40 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 20 perc

Az alábbi recepttel a tésztába, illetve a tészták közé többféle tölteléket is tehetsz ízlésed szerint. Mi most mazsolával mutatjuk be, amihez még kandírozott citromhéjat tettünk. De ízesíthető étcsokival, narancshéjjal vagy bármi mással.

Hozzávalók

Kuglóf recept

Kandírozott citromhéj vagy narancshéj

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A langyos tejben az élesztőt cukorral együtt elkezdjük felfuttatni.

    Lépés2

    A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a fahéjat, valamint a kandírozott citromhéjat (elkészítése: héjat kevés vízzel és citrommal főzzük, amíg a víz el nem párolog). Ezt elhagyhatjuk, vagy megcsinálhatjuk narancshéjjal is.

    Lépés3

    Keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet is.

    Lépés4

    Letakarjuk és 40 percig hagyjuk kelni a tésztát.

    Lépés5

    A tésztát két részre választjuk és kicsit átgyúrjuk. Ha nagyon ragadós, akkor kevés lisztet adunk hozzá. Ne sokat, mert akkor a kész sütemény is kemény lesz!

    Lépés6

    Az egyik felét a kivajazott és kilisztezett formába tesszük. Erre tehetjük a tölteléket, ami lehet mazsola vagy csokoládé.

    Lépés7

    Erre rátesszük a tészta másik felét és erre is teszünk tölteléket. A puha tésztába beolvad a töltelék. 20 perc pihentetés után 180 fokon sütjük 40 percig.

    Lépés8
    Kuglóf recept

    Porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!