- 2023.01.14.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 1 051 Megtekintés
-
Előkészítés40 perc
-
Sütés ideje40 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 20 perc
Az alábbi recepttel a tésztába, illetve a tészták közé többféle tölteléket is tehetsz ízlésed szerint. Mi most mazsolával mutatjuk be, amihez még kandírozott citromhéjat tettünk. De ízesíthető étcsokival, narancshéjjal vagy bármi mással.
Hozzávalók
Kuglóf recept
Kandírozott citromhéj vagy narancshéj
Elkészítés lépésről-lépésre
A langyos tejben az élesztőt cukorral együtt elkezdjük felfuttatni.
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a fahéjat, valamint a kandírozott citromhéjat (elkészítése: héjat kevés vízzel és citrommal főzzük, amíg a víz el nem párolog). Ezt elhagyhatjuk, vagy megcsinálhatjuk narancshéjjal is.
Keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet is.
Letakarjuk és 40 percig hagyjuk kelni a tésztát.
A tésztát két részre választjuk és kicsit átgyúrjuk. Ha nagyon ragadós, akkor kevés lisztet adunk hozzá. Ne sokat, mert akkor a kész sütemény is kemény lesz!
Az egyik felét a kivajazott és kilisztezett formába tesszük. Erre tehetjük a tölteléket, ami lehet mazsola vagy csokoládé.
Erre rátesszük a tészta másik felét és erre is teszünk tölteléket. A puha tésztába beolvad a töltelék. 20 perc pihentetés után 180 fokon sütjük 40 percig.
Porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Kuglóf recept – szabadon választható töltelékkel
Hozzávalók
Kuglóf recept
Kandírozott citromhéj vagy narancshéj
Follow The Directions
A langyos tejben az élesztőt cukorral együtt elkezdjük felfuttatni.
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a fahéjat, valamint a kandírozott citromhéjat (elkészítése: héjat kevés vízzel és citrommal főzzük, amíg a víz el nem párolog). Ezt elhagyhatjuk, vagy megcsinálhatjuk narancshéjjal is.
Keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott, de nem meleg vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet is.
Letakarjuk és 40 percig hagyjuk kelni a tésztát.
A tésztát két részre választjuk és kicsit átgyúrjuk. Ha nagyon ragadós, akkor kevés lisztet adunk hozzá. Ne sokat, mert akkor a kész sütemény is kemény lesz!
Az egyik felét a kivajazott és kilisztezett formába tesszük. Erre tehetjük a tölteléket, ami lehet mazsola vagy csokoládé.
Erre rátesszük a tészta másik felét és erre is teszünk tölteléket. A puha tésztába beolvad a töltelék. 20 perc pihentetés után 180 fokon sütjük 40 percig.
Porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.