- 2023.05.07.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra
A főt kukorica elengedhetetlen étele a strandokon. De mi lenne ha ebből egy levest főznénk? Mi kipróbáltuk!
Erre készülj
A kukoricaleves mindenki kedvence lett, bárkivel kóstoltattuk. Viszont ahány kukorica, annyi féle ír, ahány bor, annyi féle ízvilág. Egyszóval az itt közzétett recepttel valószínű megannyi íző leves fog születni. De épp ez a szépsége is.
Szóval nosza rajta! Vágjunk bele.
Hozzávalók
Kukorica krémleves
Elkészítés lépésről-lépésre
A kukoricát minden esetben csővel együtt mérjük a boltokban. A mirelit sajnos nem adja vissza azt az ízvilágot, amit szeretnénk. Ha mégis csak az állna rendelkezésre, akkor abból kb. 3,5 kg kell.
A hagymát felkarikázzuk, majd azt az olívaolajon elkezdjük üvegesre párolni.
Amikor már kicsit összefonnyadt, akkor hozzárakjuk a kukoricacsőről leszedett szemeket. Ezzel addig pároljuk tovább nem túl heves serpenyőben a kukoricaszemeket, amíg a víz el nem párolog.
Ha már minden víz elpárolgott, hozzáadjuk a száraz fehérbort és ezzel is pároljuk nagyjából 5 percig.
Hozzáadjuk a tejszínt és az előre elkészített alaplevet.
Megsózzuk és alacsony lángon / alacsony fokozaton főzzük még fél óráig.
Végén turmixgéppel vagy bortmixerrel épesre turmixoljuk.
Szitán átpasszírozzuk, hogy ne legyenek benne darabos részek. Végül tálaljuk hagymával, hallal, vagy tökmagolajjal.
Neked ajánljuk még
Kukoricakrémleves – a nyár egyik legjobb receptje
Hozzávalók
Kukorica krémleves
Follow The Directions
A kukoricát minden esetben csővel együtt mérjük a boltokban. A mirelit sajnos nem adja vissza azt az ízvilágot, amit szeretnénk. Ha mégis csak az állna rendelkezésre, akkor abból kb. 3,5 kg kell.
A hagymát felkarikázzuk, majd azt az olívaolajon elkezdjük üvegesre párolni.
Amikor már kicsit összefonnyadt, akkor hozzárakjuk a kukoricacsőről leszedett szemeket. Ezzel addig pároljuk tovább nem túl heves serpenyőben a kukoricaszemeket, amíg a víz el nem párolog.
Ha már minden víz elpárolgott, hozzáadjuk a száraz fehérbort és ezzel is pároljuk nagyjából 5 percig.
Hozzáadjuk a tejszínt és az előre elkészített alaplevet.
Megsózzuk és alacsony lángon / alacsony fokozaton főzzük még fél óráig.
Végén turmixgéppel vagy bortmixerrel épesre turmixoljuk.
Szitán átpasszírozzuk, hogy ne legyenek benne darabos részek. Végül tálaljuk hagymával, hallal, vagy tökmagolajjal.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.