Kukoricakrémleves – a nyár egyik legjobb receptje

Kukorica krémleves recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra

A főt kukorica elengedhetetlen étele a strandokon. De mi lenne ha ebből egy levest főznénk? Mi kipróbáltuk!

Erre készülj

A kukoricaleves mindenki kedvence lett, bárkivel kóstoltattuk. Viszont ahány kukorica, annyi féle ír, ahány bor, annyi féle ízvilág. Egyszóval az itt közzétett recepttel valószínű megannyi íző leves fog születni. De épp ez a szépsége is.

Szóval nosza rajta! Vágjunk bele.

Hozzávalók

Kukorica krémleves

    Elkészítés lépésről-lépésre

    A kukoricát minden esetben csővel együtt mérjük a boltokban. A mirelit sajnos nem adja vissza azt az ízvilágot, amit szeretnénk. Ha mégis csak az állna rendelkezésre, akkor abból kb. 3,5 kg kell.

    Lépés1

    A hagymát felkarikázzuk, majd azt az olívaolajon elkezdjük üvegesre párolni.

    Lépés2
    Csemegekukorica a csövén

    Amikor már kicsit összefonnyadt, akkor hozzárakjuk a kukoricacsőről leszedett szemeket. Ezzel addig pároljuk tovább nem túl heves serpenyőben a kukoricaszemeket, amíg a víz el nem párolog.

    Lépés3

    Ha már minden víz elpárolgott, hozzáadjuk a száraz fehérbort és ezzel is pároljuk nagyjából 5 percig.

    Lépés4

    Hozzáadjuk a tejszínt és az előre elkészített alaplevet.

    Lépés5

    Megsózzuk és alacsony lángon / alacsony fokozaton főzzük még fél óráig.

    Lépés6

    Végén turmixgéppel vagy bortmixerrel épesre turmixoljuk.

    Lépés7
    Kukorica krémleves recept

    Szitán átpasszírozzuk, hogy ne legyenek benne darabos részek. Végül tálaljuk hagymával, hallal, vagy tökmagolajjal.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük