Lángos, amitől mindenki megnyalja a tíz ujját

Lángos recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    30 perc

Nagyon kevés hozzávalóval pillanatok alatt össze lehet dobni ezt a lángost, ami télen-nyáron mindenki kedvence lehet.

Hozzávalók

Lángos tészta

Feltéthez

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.

    Lépés2

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kelni hagyjuk legalább fél óráig, de egy órát is hagyhatjuk pihenni.

    Lépés3

    Nagyjából ökölnyi darabokat tépünk és mint a fánkot szét húzzuk, hogy elég nagy legyen, de ne szakadjon.

    Lépés4

    Kinyújtás után azonnal a felforrósított olajba dobjuk és pár perc alatt készre sütjük mind a két oldalán.

    Lépés5

    Ízlés szerinti feltéttel tálalhatjuk is.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük