Egyszerű lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék recept
  • Előkészítés
    20 perc
  • Sütés ideje
    1 óra
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 20 perc

Gyorsan és egyszerűen, ráadásul pénztárcabarát módon elkészíthető a lencsefőzelék, amit tojással vagy hússal érdemes fogyasztani. Íme a lencsefőzelék recept.

Hozzávalók

Lencse főzelék

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Az előző nap beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni az egész hagymával és felkockázott sárgarépával. Borssal, sóval ízesítjük, puhulásig csendesen főzzük.

    Lépés2

    Közben az olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk (tűzhelyen a lisztet és az olajat folyamatosan kevergetjük, amíg barna színű nem lesz).

    Lépés3

    A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverjük, és a főzelékbe keverjük (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt).

    Lépés4

    Újraforrásig kevergetjük, néhány percig takarékon együtt forraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk.

    Jó tanácsok zárásképpen

    A lencsfőzelékhez nagyszerűen illik a fasírt, de sült kolbásszal, virslivel és főtt tojással is finom.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük