- 2023.12.29.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5

-
Előkészítés20 perc
-
Sütés ideje1 óra
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 20 perc
Gyorsan és egyszerűen, ráadásul pénztárcabarát módon elkészíthető a lencsefőzelék, amit tojással vagy hússal érdemes fogyasztani. Íme a lencsefőzelék recept.
Hozzávalók
Lencse főzelék
Elkészítés lépésről-lépésre
Az előző nap beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni az egész hagymával és felkockázott sárgarépával. Borssal, sóval ízesítjük, puhulásig csendesen főzzük.
Közben az olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk (tűzhelyen a lisztet és az olajat folyamatosan kevergetjük, amíg barna színű nem lesz).
A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverjük, és a főzelékbe keverjük (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt).
Újraforrásig kevergetjük, néhány percig takarékon együtt forraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk.
Jó tanácsok zárásképpen
A lencsfőzelékhez nagyszerűen illik a fasírt, de sült kolbásszal, virslivel és főtt tojással is finom.
Neked ajánljuk még

Egyszerű lencsefőzelék recept
Hozzávalók
Lencse főzelék
Follow The Directions

Az előző nap beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni az egész hagymával és felkockázott sárgarépával. Borssal, sóval ízesítjük, puhulásig csendesen főzzük.

Közben az olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk (tűzhelyen a lisztet és az olajat folyamatosan kevergetjük, amíg barna színű nem lesz).

A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beleöntjük a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverjük, és a főzelékbe keverjük (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni a tejföl miatt).

Újraforrásig kevergetjük, néhány percig takarékon együtt forraljuk, ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.