Lilahagyma lekvár recept sült húsokhoz

  • Előkészítés
    30 perc
  • Elkészítés
    30 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    81

Számtalan ételhez kiválóan passzol az alábbi lilahagyma lekvár recept, amit könnyedén elkészíthetünk és egy jó ideig el is áll a hűtőnkben.

Hozzávalók

Lilahagyma lekvár recept

    Elkészítés

    A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.

    Lépés 1

    A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.

    Lépés 2

    Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz

    Lépés 3

    Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.

    Lépés 4

    Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.

    Lépés 5

    Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

    X