Lilahagyma lekvár recept sült húsokhoz

Lilahagyma lekvár recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    1 óra
Számtalan ételhez kiválóan passzol az alábbi lilahagyma lekvár recept, amit könnyedén elkészíthetünk és egy jó ideig el is áll a hűtőnkben. Tökéletes köret különböző húsok mellé, amit ráadásul nehéz is elrontani, így ez a lilahagyma lekvár garantált sikert fog aratni.

Hozzávalók

Lilahagyma lekvár recept

    Elkészítés lépésről-lépésre

    A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.

    Lépés1

    A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.

    Lépés2

    Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz

    Lépés3

    Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.

    Lépés4

    Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.

    Lépés5

    Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük