- 2022.03.08.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Medium
- 1 086 Megtekintés
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag2
-
Elkészítés1 óra
Hozzávalók
Lilahagyma lekvár recept
Elkészítés lépésről-lépésre
A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.
A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz
Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.
Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.
Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.
Neked ajánljuk még
Lilahagyma lekvár recept sült húsokhoz
Hozzávalók
Lilahagyma lekvár recept
Follow The Directions
A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.
A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz
Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.
Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.
Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.