- 2022.03.08.
- Írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Közepes

-
Előkészítés30 perc
-
Elkészítés30 perc
-
Adag2
-
Megtekintés390
Hozzávalók
Lilahagyma lekvár recept
Elkészítés
A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.
A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.
Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz
Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.
Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.
Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.
Neked ajánljuk még

Lilahagyma lekvár recept sült húsokhoz
Hozzávalók
Lilahagyma lekvár recept
Kövest a lépéseket
A lekvár elkészítése kis türelmet igényel, ne kapkodd el. A végeredmény kárpótol az időért.

A félbevágott lilahagymákat vékony csíkokra vágjuk.

Serpenyőben (vagy ha azt nem lehet lefedni, akkor lábasban) nem túl erős lángon a három evőkanál mézet és a cukrot elkezdjük karamelléizálni. Vigyázzunk, hogy folyamatosan keverjük, hogy ne kozmáljon a serpenyőhöz

Ha már elég barna a kapott egyveleg, ráöntjük a hagymákat és az olívaolajat is és egy kicsit kisebb lángon elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és időnként megkavarjuk, amíg a hagyma jó puha nem lesz.

Kb 30 perc elteltével, amikor puha lett, megszórjuk kakukkfűvel és hozzáöntjük a balzsamecetet, valamint a vörösbort. Ezt lefedve addig pároljuk lassú tűzön, amíg csak egy kevés lé marad az alján.

Elkészülte után sült húsokhoz ajánlott tálalni, de légmentesített befőttes üvegben egy hétig is eláll, ahonnan felmelegítve újra tálalhatjuk.
Küldj értékelést