Linzer recept – így lesz puha a tészta

A linzer tészta recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    20 perc
  • Adag
    1
  • Elkészítés
    30 perc

Családi vagy baráti összejövetelek alkalmával szinte elengedhetetlen a linzer, melyet nem csak egyszerű megcsinálni, de kevés olyan embert ismerni, aki nem szereti.

Hozzávalók

Linzer tésztához

Tóltelékhez

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Ha van otthon darált diót, akkor nyugodtan tegyél egy keveset a tésztába, vagy sütés előtt szórd meg!

    Lépés1

    A hozzávalókat jól összegyúrjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

    Lépés2

    A pihentetés után 3-4 miliméter vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a tetszőleges formával kiszaggatjuk.

    Lépés3
    Linzer recept

    180 °C-os előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Az alsó feleket megkenjük a kívánt töltelékkel és ráhelyezzük a tetejét.

    Jó tanácsok zárásképpen

    Nem kell megijedni, mivel a nutella kevesebb vizet tartalmaz, nem fog annyira megpuhulni, mint a lekváros verzió. Akár egy hétig is eláll. Simán vagy porcukorral is tálalható.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!