- 2023.01.17.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 2 820 Megtekintés
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje90 perc
-
Adag2
-
Elkészítés2 óra
A marhahús különös odafigyelést igényel. Ha kitartóak vagyunk, akkor viszont olyan ízeket tudunk kihozni belőle, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. Ez a marharostélyos recept nem csak egyszer, de biztosan mindenki imádni fogja!
Hozzávalók
Marharostélyos hozzávalói
Elkészítés lépésről-lépésre
Fontos, hogy mindenekelőtt a rostélyost egyelő szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Hamarosan serpenyőbe kerül, de nézzük, mit kell még tenni előtte.
A hagymákat apróra felkockázzuk. Ezt a forrós serpenyőben tesszük, ahol előtte a szalonnát vagy a sertészsírt már felhevítettük. Ebbe belenyomjuk a fokhagymát is.
Hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint a lereszelt citromhéjat. Egy perces kavargatás után a serpenyő szélére kotorjuk a hagymákat, majd mellétesszük a húsokat és mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megpirítjuk.
Ezt követően alacsonyabb fokozatra tesszük a főzőlapot vagy a tűzhelyet és fokozatosan hozzáadjuk a húsleves alaplét. Majd lefedjük és kb egy óráig pároljuk. Figyelj oda, mert a végére nem szabad az összes alaplének elpárolognia!
Ha jó puha a hús, akkor hozzáadjuk a tejföld, majd elkavarjuk a serpenyő tartalmával. A kiválasztott körettel tálalhatjuk is.
Neked ajánljuk még
Marharostélyos recept – így lesz omlós, puha, ahogy mindenki imádni fogja
Hozzávalók
Marharostélyos hozzávalói
Follow The Directions
Fontos, hogy mindenekelőtt a rostélyost egyelő szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Hamarosan serpenyőbe kerül, de nézzük, mit kell még tenni előtte.
A hagymákat apróra felkockázzuk. Ezt a forrós serpenyőben tesszük, ahol előtte a szalonnát vagy a sertészsírt már felhevítettük. Ebbe belenyomjuk a fokhagymát is.
Hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint a lereszelt citromhéjat. Egy perces kavargatás után a serpenyő szélére kotorjuk a hagymákat, majd mellétesszük a húsokat és mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megpirítjuk.
Ezt követően alacsonyabb fokozatra tesszük a főzőlapot vagy a tűzhelyet és fokozatosan hozzáadjuk a húsleves alaplét. Majd lefedjük és kb egy óráig pároljuk. Figyelj oda, mert a végére nem szabad az összes alaplének elpárolognia!
Ha jó puha a hús, akkor hozzáadjuk a tejföld, majd elkavarjuk a serpenyő tartalmával. A kiválasztott körettel tálalhatjuk is.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.