Marharostélyos recept – így lesz omlós, puha, ahogy mindenki imádni fogja

Marharostélyos recept
  • Előkészítés
    30 perc
  • Elkészítés
    90 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    19

A marhahús különös odafigyelést igényel. Ha kitartóak vagyunk, akkor viszont olyan ízeket tudunk kihozni belőle, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. Ez a marharostélyos recept nem csak egyszer, de biztosan mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

Marharostélyos hozzávalói

    Elkészítés

    Fontos, hogy mindenekelőtt a rostélyost egyelő szeletekre vágjuk, megtisztítjuk, majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Hamarosan serpenyőbe kerül, de nézzük, mit kell még tenni előtte.

    Lépés 1

    A hagymákat apróra felkockázzuk. Ezt a forrós serpenyőben tesszük, ahol előtte a szalonnát vagy a sertészsírt már felhevítettük. Ebbe belenyomjuk a fokhagymát is.

    Lépés 2

    Hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint a lereszelt citromhéjat. Egy perces kavargatás után a serpenyő szélére kotorjuk a hagymákat, majd mellétesszük a húsokat és mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megpirítjuk.

    Lépés 3

    Ezt követően alacsonyabb fokozatra tesszük a főzőlapot vagy a tűzhelyet és fokozatosan hozzáadjuk a húsleves alaplét. Majd lefedjük és kb egy óráig pároljuk. Figyelj oda, mert a végére nem szabad az összes alaplének elpárolognia!

    Lépés 4

    Ha jó puha a hús, akkor hozzáadjuk a tejföld, majd elkavarjuk a serpenyő tartalmával. A kiválasztott körettel tálalhatjuk is.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük