- 2023.04.23.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés1 óra
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 30 perc
Hozzávalók
Méteres kalács
Csokoládés krém
Csokoládés öntet
Elkészítés lépésről-lépésre
A megadott receptből 1 rúd kalács jön ki. Ha sima és kakaós receptet is készítenél, akkor érdemes azokat külön-külön tálban elkészíteni.
3 tojás sárgáját habosra keverjük. Ebbe először beleöntünk 0,6 dl olajat, majd 0,6 dl vizet, majd végül a 15 deka lisztet.
Hozzákeverjük a 3 tojás felvert fehérjét, majd a tésztát kivajazott lisztezett formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, ami kb 20-30 perc, sütőtől függően. (A kakaós rúd ugyan ez csak a lisztből kiveszek két kanállal amit kakaóval pótolok.)
A krémhez kb fél kiló jó minőségű vajhoz hozzákeverünk 40 deka porcukorral, amit aztán habosra keverünk.
A habosra vert krémbe teszünk még 2 deci tejet, valamint két evőkanál lisztből főzött és kihűtött krémet
Ezt követően adjuk hozzá a kb. 6 evőkanál 22-24%-os kakaót.
A tetejére 72%- os étcsokoládét olvasztunk kevés olajon, azzal vonjuk be a kész rudakat.
Neked ajánljuk még
Méteres kalács csokoládé krémmel
Hozzávalók
Méteres kalács
Csokoládés krém
Csokoládés öntet
Follow The Directions
A megadott receptből 1 rúd kalács jön ki. Ha sima és kakaós receptet is készítenél, akkor érdemes azokat külön-külön tálban elkészíteni.
3 tojás sárgáját habosra keverjük. Ebbe először beleöntünk 0,6 dl olajat, majd 0,6 dl vizet, majd végül a 15 deka lisztet.
Hozzákeverjük a 3 tojás felvert fehérjét, majd a tésztát kivajazott lisztezett formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, ami kb 20-30 perc, sütőtől függően. (A kakaós rúd ugyan ez csak a lisztből kiveszek két kanállal amit kakaóval pótolok.)
A krémhez kb fél kiló jó minőségű vajhoz hozzákeverünk 40 deka porcukorral, amit aztán habosra keverünk.
A habosra vert krémbe teszünk még 2 deci tejet, valamint két evőkanál lisztből főzött és kihűtött krémet
Ezt követően adjuk hozzá a kb. 6 evőkanál 22-24%-os kakaót.
A tetejére 72%- os étcsokoládét olvasztunk kevés olajon, azzal vonjuk be a kész rudakat.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.