Méteres kalács csokoládé krémmel

Méteres kalács csokoládé krémmel
  • Előkészítés
    1 óra
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 30 perc
A receptet kétféleképpen lehet elkészíteni. Az alaptésztát el lehet készíteni kakósan, ez esetben majd két kanál kakaóport kell keverni a tésztához.
A receptet köszönjük Szegedi Péternének, aki azt A pokolian jó receptek Facebook csoportba küldte be!

Hozzávalók

Méteres kalács

Csokoládés krém

Csokoládés öntet

    Elkészítés lépésről-lépésre

    A megadott receptből 1 rúd kalács jön ki. Ha sima és kakaós receptet is készítenél, akkor érdemes azokat külön-külön tálban elkészíteni.

    Lépés1

    3 tojás sárgáját habosra keverjük. Ebbe először beleöntünk 0,6 dl olajat, majd 0,6 dl vizet, majd végül a 15 deka lisztet.

    Lépés2

    Hozzákeverjük a 3 tojás felvert fehérjét, majd a tésztát kivajazott lisztezett formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, ami kb 20-30 perc, sütőtől függően. (A kakaós rúd ugyan ez csak a lisztből kiveszek két kanállal amit kakaóval pótolok.)

    Lépés3

    A krémhez kb fél kiló jó minőségű vajhoz hozzákeverünk 40 deka porcukorral, amit aztán habosra keverünk.

    Lépés4

    A habosra vert krémbe teszünk még 2 deci tejet, valamint két evőkanál lisztből főzött és kihűtött krémet

    Lépés5

    Ezt követően adjuk hozzá a kb. 6 evőkanál 22-24%-os kakaót.

    Lépés6

    A tetejére 72%- os étcsokoládét olvasztunk kevés olajon, azzal vonjuk be a kész rudakat.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!