Narancsos puncs

  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    20 perc

Ha tél és karácsony, akkor a forralt bor és a tojáslikőr mellett érdemes a puncsot is kipróbálni, ami megannyi módon, ízlésünknek megfelelően elkészíthetünk. Most a narancsos puncs elkészítését mutatjuk be, ami szerintünk az egyik legfinomabb és nem okozhatunk vele csalódást egy baráti társaságban sem.

Hozzávalók

Narancsos puncs

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Ha még nem készítettél puncsot, akkor sem kell megijedned, ezt a receptet nagyon nehéz elrontani. Mindössze néhány perc alatt elkészítheted. A bor, a víz vagy a rum mértékét ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted, de azért csak óvatosan!

    Lépés1

    A vized melegítsd fel és áztasd ki a fekete teát benne. Miután megtörtént tedd bele a fűszereket, tegyél fedőt a lábasodra és a teával forrald össze, hogy az ízeket jobban átvegye.

    Lépés2

    Kb 5 perc után add hozzá a narancslevet, a vaníliát és a mézet, valamint az előre felvágott karikákat ízlés szerint.

    Lépés3

    Miután felmelegedett, legvégén hozzáöntjük ízlés szerinti mennyiségben a rumot. Néhány perc melegítést követően el is készültünk.

    Jó tanácsok zárásképpen

    Vigyázz, hogy a kiöntéskor a fűszerek ne kerüljenek a bögrébe. Ha tudod, szűrőn keresztül öntsd ki az elkészült puncsot, amit frissen karikázott naranccsal tálalunk fel.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!