Narancsos puncs

  • Előkészítés
    5 perc
  • Elkészítés
    15 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    215

Ha tél és karácsony, akkor a forralt bor és a tojáslikőr mellett érdemes a puncsot is kipróbálni, ami megannyi módon, ízlésünknek megfelelően elkészíthetünk. Most a narancsos puncs elkészítését mutatjuk be, ami szerintünk az egyik legfinomabb és nem okozhatunk vele csalódást egy baráti társaságban sem.

Hozzávalók

Narancsos puncs

    Elkészítés

    Ha még nem készítettél puncsot, akkor sem kell megijedned, ezt a receptet nagyon nehéz elrontani. Mindössze néhány perc alatt elkészítheted. A bor, a víz vagy a rum mértékét ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted, de azért csak óvatosan!

    Lépés 1

    A vized melegítsd fel és áztasd ki a fekete teát benne. Miután megtörtént tedd bele a fűszereket, tegyél fedőt a lábasodra és a teával forrald össze, hogy az ízeket jobban átvegye.

    Lépés 2

    Kb 5 perc után add hozzá a narancslevet, a vaníliát és a mézet, valamint az előre felvágott karikákat ízlés szerint.

    Lépés 3

    Miután felmelegedett, legvégén hozzáöntjük ízlés szerinti mennyiségben a rumot. Néhány perc melegítést követően el is készültünk.

    Záró ajánlás

    Vigyázz, hogy a kiöntéskor a fűszerek ne kerüljenek a bögrébe. Ha tudod, szűrőn keresztül öntsd ki az elkészült puncsot, amit frissen karikázott naranccsal tálalunk fel.

    Neked ajánljuk még

    Küldj értékelést

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

    X