Az igazi olasz carbonara receptje

Carbonara recept
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    30 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    40 perc

A carbonara spagetti az egyik legnépszerűbb olasz étel, amit bárki elkészíthet otthon is. Ebben a receptben az eredeti verziót mutatjuk be, azaz azt a receptet, amiben nem használnak tejszínt.

Aki nem szívesen költ parmezánra, nyugodta válasszon helyette kedvezőbb árú keménysajtot, ami szintén kellemes és karakteres ízt ad az ételnek.

Hozzávalók

Carbonara spagetti

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1
    Tészta főzés a carbonara spagettihez

    A tésztát főzzük ki, de úgy hogy az ne legyen teljesen puha - érdemes az előírás szerinti idő előtt 1-2 perccel hamarabb leszedni a tűzről. A tésztát a szerint sózzuk, hogy a hús mennyire sós, mert az is hozzáadódik majd az ételhez. A főzővizet ne öntsük ki!

    Lépés2
    Szalonna pirítás a carbonara spagettihez

    A sonkát / szalonnát vagy bacont vágjuk apróra és saját zsírján pirítsuk meg, majd tegyük félre.

    Lépés3
    Tojás és parmezán a carbonara spagetti recept szerint

    A sajtot reszeljük le, a tojást pedig tegyük egy külön tálba.

    Lépés4

    Most jön a carbonara legnehezebb része! A tojásokat keverjük össze, hogy a fehérje és a sárgája összeérjen. Folyamatos kevergetés mellett adjunk fokozatosan hozzá mindig 1-1 kevés levet a (már nem forró) tészta főzővizéből. Vigyázzunk, ne hirtelen adjuk hozzá, mert akkor a tojás megfő és darabos lesz! Ebbe öntsük bele a reszelt sajtnak egy részét is.

    Lépés5

    A tésztát öntsük abba a serpenyőbe, amiben a szalonnát pirítottuk. Ehhez adjuk hozzá a tojásos és parmezános egyveleget és közepes lángon forgassuk meg párszor (ekkor fog a tészta teljesen megfőni és megpuhulni). Itt is ügyeljünk, ne legyen forró a serpenyő, mert megfő a tojás!

    Lépés6
    Az elkészült carbonara spagetti

    2-3 perc kavargatás után találhatjuk is az elkészült carbonara spagettit! Az adagok tetejét ízlés szerint szórjuk meg a megmaradt sajttal és frissen őrölt borssal. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!