- 2024.05.05.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés10 perc
-
Sütés ideje30 perc
-
Adag2
-
Elkészítés40 perc
A carbonara spagetti az egyik legnépszerűbb olasz étel, amit bárki elkészíthet otthon is. Ebben a receptben az eredeti verziót mutatjuk be, azaz azt a receptet, amiben nem használnak tejszínt.
Aki nem szívesen költ parmezánra, nyugodta válasszon helyette kedvezőbb árú keménysajtot, ami szintén kellemes és karakteres ízt ad az ételnek.
Hozzávalók
Carbonara spagetti
Elkészítés lépésről-lépésre
A tésztát főzzük ki, de úgy hogy az ne legyen teljesen puha - érdemes az előírás szerinti idő előtt 1-2 perccel hamarabb leszedni a tűzről. A tésztát a szerint sózzuk, hogy a hús mennyire sós, mert az is hozzáadódik majd az ételhez. A főzővizet ne öntsük ki!
A sonkát / szalonnát vagy bacont vágjuk apróra és saját zsírján pirítsuk meg, majd tegyük félre.
A sajtot reszeljük le, a tojást pedig tegyük egy külön tálba.
Most jön a carbonara legnehezebb része! A tojásokat keverjük össze, hogy a fehérje és a sárgája összeérjen. Folyamatos kevergetés mellett adjunk fokozatosan hozzá mindig 1-1 kevés levet a (már nem forró) tészta főzővizéből. Vigyázzunk, ne hirtelen adjuk hozzá, mert akkor a tojás megfő és darabos lesz! Ebbe öntsük bele a reszelt sajtnak egy részét is.
A tésztát öntsük abba a serpenyőbe, amiben a szalonnát pirítottuk. Ehhez adjuk hozzá a tojásos és parmezános egyveleget és közepes lángon forgassuk meg párszor (ekkor fog a tészta teljesen megfőni és megpuhulni). Itt is ügyeljünk, ne legyen forró a serpenyő, mert megfő a tojás!
2-3 perc kavargatás után találhatjuk is az elkészült carbonara spagettit! Az adagok tetejét ízlés szerint szórjuk meg a megmaradt sajttal és frissen őrölt borssal. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Az igazi olasz carbonara receptje
Hozzávalók
Carbonara spagetti
Follow The Directions
A tésztát főzzük ki, de úgy hogy az ne legyen teljesen puha - érdemes az előírás szerinti idő előtt 1-2 perccel hamarabb leszedni a tűzről. A tésztát a szerint sózzuk, hogy a hús mennyire sós, mert az is hozzáadódik majd az ételhez. A főzővizet ne öntsük ki!
A sonkát / szalonnát vagy bacont vágjuk apróra és saját zsírján pirítsuk meg, majd tegyük félre.
A sajtot reszeljük le, a tojást pedig tegyük egy külön tálba.
Most jön a carbonara legnehezebb része! A tojásokat keverjük össze, hogy a fehérje és a sárgája összeérjen. Folyamatos kevergetés mellett adjunk fokozatosan hozzá mindig 1-1 kevés levet a (már nem forró) tészta főzővizéből. Vigyázzunk, ne hirtelen adjuk hozzá, mert akkor a tojás megfő és darabos lesz! Ebbe öntsük bele a reszelt sajtnak egy részét is.
A tésztát öntsük abba a serpenyőbe, amiben a szalonnát pirítottuk. Ehhez adjuk hozzá a tojásos és parmezános egyveleget és közepes lángon forgassuk meg párszor (ekkor fog a tészta teljesen megfőni és megpuhulni). Itt is ügyeljünk, ne legyen forró a serpenyő, mert megfő a tojás!
2-3 perc kavargatás után találhatjuk is az elkészült carbonara spagettit! Az adagok tetejét ízlés szerint szórjuk meg a megmaradt sajttal és frissen őrölt borssal. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.