- 2022.11.04.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Nehézség: Könnyű
- 776 Megtekintés
-
Előkészítés5 perc
-
Sütés ideje15 perc
-
Adag2
-
Elkészítés20 perc
Köretnek is tökéletes, de sokan önmagában fogyasztják ezt a gyors és egyszerű ételt.
Előnye, hogy gluténmentes és vega is.
Hozzávalók
Polenta
Gombaragu
Elkészítés lépésről-lépésre
Gyorsan elkészíthető a gombaraguval párhuzamosan. Ízlés szerint fenyőmaggal is lehet ízesíteni.
Egy lábasba beleöntjük a tejet, a vizet és a kukoricadarát, amit folyamatosan elkezdünk kevergetni.
Mikor már kezd besűrűsödni (kb 8-10 perc), hozzáadjuk a vajat, a sót és a lereszelt sajt nagy részét (a maradékot tálaláshoz érdemes eltenni).
Eközben a gombát vajon elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Kb 5 perc után hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és a metélőhagymát.
A polentát tányérra kiszedjük, megszórhatjuk a maradék sajttal. Tetejére tesszük a gombát, majd petrezselymet teszünk rá, vagy felaprítva megszórjuk.
Neked ajánljuk még
Polenta gombaraguval
Hozzávalók
Polenta
Gombaragu
Follow The Directions
Gyorsan elkészíthető a gombaraguval párhuzamosan. Ízlés szerint fenyőmaggal is lehet ízesíteni.
Egy lábasba beleöntjük a tejet, a vizet és a kukoricadarát, amit folyamatosan elkezdünk kevergetni.
Mikor már kezd besűrűsödni (kb 8-10 perc), hozzáadjuk a vajat, a sót és a lereszelt sajt nagy részét (a maradékot tálaláshoz érdemes eltenni).
Eközben a gombát vajon elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Kb 5 perc után hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és a metélőhagymát.
A polentát tányérra kiszedjük, megszórhatjuk a maradék sajttal. Tetejére tesszük a gombát, majd petrezselymet teszünk rá, vagy felaprítva megszórjuk.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.