Polenta gombaraguval

Polenta recept
  • Előkészítés
    5 perc
  • Elkészítés
    15 perc
  • Adag
    2
  • Ready In
    20 perc

Köretnek is tökéletes, de sokan önmagában fogyasztják ezt a gyors és egyszerű ételt.

Előnye, hogy gluténmentes és vega is.

Hozzávalók

Polenta

Gombaragu

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Gyorsan elkészíthető a gombaraguval párhuzamosan. Ízlés szerint fenyőmaggal is lehet ízesíteni.

    Lépés1

    Egy lábasba beleöntjük a tejet, a vizet és a kukoricadarát, amit folyamatosan elkezdünk kevergetni.

    Lépés2

    Mikor már kezd besűrűsödni (kb 8-10 perc), hozzáadjuk a vajat, a sót és a lereszelt sajt nagy részét (a maradékot tálaláshoz érdemes eltenni).

    Lépés3

    Eközben a gombát vajon elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Kb 5 perc után hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és a metélőhagymát.

    Lépés4
    Polenta recept

    A polentát tányérra kiszedjük, megszórhatjuk a maradék sajttal. Tetejére tesszük a gombát, majd petrezselymet teszünk rá, vagy felaprítva megszórjuk.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük