Sima puncs recept (rummal)

Az elkészült rumos puncs narancskarikával
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés ideje
    10 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    20 perc

Ha tél és karácsony, akkor a forralt bor és a tojáslikőr mellett érdemes a puncsot is kipróbálni, ami megannyi módon, ízlésünknek megfelelően elkészíthetünk. Összeszedtünk néhány receptet, de fontos megjegyeznünk, az arányokon mindenki nyugodtan változtathat, sőt, érdemes is kísérletezni, hogy ízlésünknek megfelelő végeredményt kapjunk.

A narancsos puncs receptjét például ide kattintva találod.

Hozzávalók

Rumos puncs

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A vized melegítsd fel és áztasd ki a fekete teát benne.

    Lépés2

    Miután megtörtént, tedd bele a fűszereket, tegyél fedőt a lábasodra és a teával forrald össze, hogy az ízeket jobban átvegye.

    Lépés3

    Kb 5 perc után add hozzá a bort és a vaníliát és a cukrot, majd további 5 percig melegítsd (de ne forrald!)

    Lépés4

    Végezetül add hozzá a rumot (a mézet javasolt itt hozzáadni, ha cukor helyett ezt választod).

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!