Sült padlizsán darált hússal töltve

Sült padlizsán darált hússal töltve
  • Előkészítés
    25 perc
  • Sütés ideje
    35 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    1 óra

Könnyed nyári étel, hagyományos török recept alapján, amit persze mindenki szabadon alakíthat, hogy ízlésének megfeleljen.

Hozzávalók

Padlizsán és töltelék

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1
    Sült töltött padlizsán recept

    Hámozd meg a padlizsánokat a képen látható módon

    Lépés2

    A meghámozott padlizsánokat tegyük annyi sós vízbe, amennyi ellepi őket (ne aggódj, valamennyire meg fognak barnulni). Fél óráig hagyjuk így pihenni.

    Lépés3

    Miután kivettük a vízből, kenjük be olívaolajjal a padlizsánt.

    Lépés4

    A padlizsán ezután a sütőpapírra helyezzük és 175 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

    Lépés5

    Darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a köményt. Az apróra vágott paprikával és hagymával elkezdjük megsütni. A darált húshoz idővel adjuk egy kevés paradicsomszószt (1 evőkanálnyit hagyjunk az üvegben) és a felvágott paradicsomokat.

    Lépés6

    Sózzuk, amíg nem lesz kellően sós. A tűzről levéve adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni.

    Lépés7

    A padlizsánt felszeleteljük - a tetejét levágjuk hosszában, hogy tölthető legyen. Betesszük a tölteléket. Egy jénaiba beletesszük őket, öntünk rá egy 1 pohár vizet és 1 evőkanál paradicsomsűrítményt.

    Lépés8

    A töltött padlizsánokat 175 fokon előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a kívánt színt el nem érjük (10-15 perc)

    Lépés9
    Sült padlizsán darált hússal töltve

    Mindenki másképp tálalja, de hagyományosan fokhagymával, kenyérrel és török joghurttal fogyasztják.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!