- 2023.10.13.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés25 perc
-
Sütés ideje35 perc
-
Adag2
-
Elkészítés1 óra
Könnyed nyári étel, hagyományos török recept alapján, amit persze mindenki szabadon alakíthat, hogy ízlésének megfeleljen.
Hozzávalók
Padlizsán és töltelék
Elkészítés lépésről-lépésre
Hámozd meg a padlizsánokat a képen látható módon
A meghámozott padlizsánokat tegyük annyi sós vízbe, amennyi ellepi őket (ne aggódj, valamennyire meg fognak barnulni). Fél óráig hagyjuk így pihenni.
Miután kivettük a vízből, kenjük be olívaolajjal a padlizsánt.
A padlizsán ezután a sütőpapírra helyezzük és 175 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a köményt. Az apróra vágott paprikával és hagymával elkezdjük megsütni. A darált húshoz idővel adjuk egy kevés paradicsomszószt (1 evőkanálnyit hagyjunk az üvegben) és a felvágott paradicsomokat.
Sózzuk, amíg nem lesz kellően sós. A tűzről levéve adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni.
A padlizsánt felszeleteljük - a tetejét levágjuk hosszában, hogy tölthető legyen. Betesszük a tölteléket. Egy jénaiba beletesszük őket, öntünk rá egy 1 pohár vizet és 1 evőkanál paradicsomsűrítményt.
A töltött padlizsánokat 175 fokon előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a kívánt színt el nem érjük (10-15 perc)
Mindenki másképp tálalja, de hagyományosan fokhagymával, kenyérrel és török joghurttal fogyasztják.
Neked ajánljuk még
Sült padlizsán darált hússal töltve
Hozzávalók
Padlizsán és töltelék
Follow The Directions
Hámozd meg a padlizsánokat a képen látható módon
A meghámozott padlizsánokat tegyük annyi sós vízbe, amennyi ellepi őket (ne aggódj, valamennyire meg fognak barnulni). Fél óráig hagyjuk így pihenni.
Miután kivettük a vízből, kenjük be olívaolajjal a padlizsánt.
A padlizsán ezután a sütőpapírra helyezzük és 175 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a köményt. Az apróra vágott paprikával és hagymával elkezdjük megsütni. A darált húshoz idővel adjuk egy kevés paradicsomszószt (1 evőkanálnyit hagyjunk az üvegben) és a felvágott paradicsomokat.
Sózzuk, amíg nem lesz kellően sós. A tűzről levéve adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni.
A padlizsánt felszeleteljük - a tetejét levágjuk hosszában, hogy tölthető legyen. Betesszük a tölteléket. Egy jénaiba beletesszük őket, öntünk rá egy 1 pohár vizet és 1 evőkanál paradicsomsűrítményt.
A töltött padlizsánokat 175 fokon előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a kívánt színt el nem érjük (10-15 perc)
Mindenki másképp tálalja, de hagyományosan fokhagymával, kenyérrel és török joghurttal fogyasztják.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.