- 2022.01.19.
- írta Ábel Kováts
- 0 Like
- 0 / 5

-
Előkészítés90 perc
-
Sütés ideje40 perc
-
Adag4
A jó csülök titka a hosszú és alacsony fokon elkészített hús. Cserébe viszont nem kell vele sokat foglalkozni.
Hozzávalók
Tepsis csülök burgonyával
Elkészítés lépésről-lépésre
A csülköt betesszük egy fazékba úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Beletesszünk két vöröshagymát, a babérleveleket, sót és borsot. Ízlés szerint fokhagymát is tehetünk bele, majd lassú tűzön / alacsony fokozaton elkezdjünk főzni másfél óráig.
Amíg fő a csülök, a krumplikat meghámozzuk, majd felkockázzuk. Ízlés szerint megfőzhetjük.
Miután megfőtt a csülök, egy sütőtálban elhelyezzük alul a burgonyákat, amit megsózunk és két félbevágott vöröshagymát is elhelyezünk közöttük. Nagyon kevés lét átmerek abból, amiben a csülköt sütöttem, így a krumpli nem tapad majd a tepsi aljára. Erre rátesszük a csülköt. Én a bőrét ilyenkor ismét megsózom, valamint sörrel bekenem.
Betesszük a sütőbe 160 fokon és 10 percenként ismételten sörrel bekenem, hogy a bőre jó ropogós és ízletes legyen.
Az utolsó 10 perces sütés ideje alatt a sütőt felteszem 200 fokra, majd felszeletelve a megsült burgonyával tálalom.
Jó tanácsok zárásképpen
Kovászos uborkával, na meg egy jó sörrel tálalva a legfinomabb. Sütőtől függően van, hogy tovább kell sütni, de nekem ez vált be. Akkor lesz kész a csülök, ha szép színe van és a villát jól meg lehet kopogtatni a bőrön.
Neked ajánljuk még



Sütőben sült ropogós csülök burgonyával
Hozzávalók
Tepsis csülök burgonyával
Follow The Directions

A csülköt betesszük egy fazékba úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Beletesszünk két vöröshagymát, a babérleveleket, sót és borsot. Ízlés szerint fokhagymát is tehetünk bele, majd lassú tűzön / alacsony fokozaton elkezdjünk főzni másfél óráig.

Amíg fő a csülök, a krumplikat meghámozzuk, majd felkockázzuk. Ízlés szerint megfőzhetjük.

Miután megfőtt a csülök, egy sütőtálban elhelyezzük alul a burgonyákat, amit megsózunk és két félbevágott vöröshagymát is elhelyezünk közöttük. Nagyon kevés lét átmerek abból, amiben a csülköt sütöttem, így a krumpli nem tapad majd a tepsi aljára. Erre rátesszük a csülköt. Én a bőrét ilyenkor ismét megsózom, valamint sörrel bekenem.

Betesszük a sütőbe 160 fokon és 10 percenként ismételten sörrel bekenem, hogy a bőre jó ropogós és ízletes legyen.

Az utolsó 10 perces sütés ideje alatt a sütőt felteszem 200 fokra, majd felszeletelve a megsült burgonyával tálalom.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.