Sütőben sült ropogós csülök burgonyával

  • Előkészítés
    90 perc
  • Elkészítés
    40 perc
  • Adag
    4
  • Megtekintés
    117

A jó csülök titka a hosszú és alacsony fokon elkészített hús. Cserébe viszont nem kell vele sokat foglalkozni.

Hozzávalók

Tepsis csülök burgonyával

Elkészítés

Lépés 1

A csülköt betesszük egy fazékba úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Beletesszünk két vöröshagymát, a babérleveleket, sót és borsot. Ízlés szerint fokhagymát is tehetünk bele, majd lassú tűzön / alacsony fokozaton elkezdjünk főzni másfél óráig.

Lépés 2

Amíg fő a csülök, a krumplikat meghámozzuk, majd felkockázzuk. Ízlés szerint megfőzhetjük.

Lépés 3

Miután megfőtt a csülök, egy sütőtálban elhelyezzük alul a burgonyákat, amit megsózunk és két félbevágott vöröshagymát is elhelyezünk közöttük. Nagyon kevés lét átmerek abból, amiben a csülköt sütöttem, így a krumpli nem tapad majd a tepsi aljára. Erre rátesszük a csülköt. Én a bőrét ilyenkor ismét megsózom, valamint sörrel bekenem.

Lépés 4

Betesszük a sütőbe 160 fokon és 10 percenként ismételten sörrel bekenem, hogy a bőre jó ropogós és ízletes legyen.

Lépés 5

Az utolsó 10 perces sütés ideje alatt a sütőt felteszem 200 fokra, majd felszeletelve a megsült burgonyával tálalom.

Záró ajánlás

Kovászos uborkával, na meg egy jó sörrel tálalva a legfinomabb. Sütőtől függően van, hogy tovább kell sütni, de nekem ez vált be. Akkor lesz kész a csülök, ha szép színe van és a villát jól meg lehet kopogtatni a bőrön.

Neked ajánljuk még

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X