Szalagos fánk

Szalagos fánk recept
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 30 perc

A farsangi időszak egyik elengedhetetlen édessége, de az év bármely napján kitűnő választás lehet. Ez a szalagos fánk recept segít, hogy mindenkit elkápráztass az asztalnál.

Hozzávalók

Szalagos fánk recept

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lekvárral vagy akár nutellával fogyasztva is tökéletes. A legjobb frissen, de akár néhány napig is eláll.

    Lépés1

    2 dl langyos tejet, 1 evőkanál cukorral és az élesztővel felfuttatjuk

    Lépés2

    Összegyúrjuk a hozzávalókat az élesztővel felfuttatott tejjel és addig dagasztunk, amíg nem tapad a kezünkhöz.

    Lépés3

    40 percig kelesztjük, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk egy pohár segítségével.

    Lépés4

    A kis kör alakú tésztákat további 15 percig kelesztjük.

    Lépés5

    Közepes fokozaton sütjük olajban, ha megpirul, megfordítjuk a másik oldalára.

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!