- 2023.01.19.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés ideje15 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 30 perc
A farsangi időszak egyik elengedhetetlen édessége, de az év bármely napján kitűnő választás lehet. Ez a szalagos fánk recept segít, hogy mindenkit elkápráztass az asztalnál.
Hozzávalók
Szalagos fánk recept
Elkészítés lépésről-lépésre
Lekvárral vagy akár nutellával fogyasztva is tökéletes. A legjobb frissen, de akár néhány napig is eláll.
2 dl langyos tejet, 1 evőkanál cukorral és az élesztővel felfuttatjuk
Összegyúrjuk a hozzávalókat az élesztővel felfuttatott tejjel és addig dagasztunk, amíg nem tapad a kezünkhöz.
40 percig kelesztjük, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk egy pohár segítségével.
A kis kör alakú tésztákat további 15 percig kelesztjük.
Közepes fokozaton sütjük olajban, ha megpirul, megfordítjuk a másik oldalára.
Neked ajánljuk még
Szalagos fánk
Hozzávalók
Szalagos fánk recept
Follow The Directions
Lekvárral vagy akár nutellával fogyasztva is tökéletes. A legjobb frissen, de akár néhány napig is eláll.
2 dl langyos tejet, 1 evőkanál cukorral és az élesztővel felfuttatjuk
Összegyúrjuk a hozzávalókat az élesztővel felfuttatott tejjel és addig dagasztunk, amíg nem tapad a kezünkhöz.
40 percig kelesztjük, majd kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk egy pohár segítségével.
A kis kör alakú tésztákat további 15 percig kelesztjük.
Közepes fokozaton sütjük olajban, ha megpirul, megfordítjuk a másik oldalára.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.