- 2024.02.11.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés ideje15 perc
-
Adag2
-
Elkészítés30 perc
Az egyik legfinomabb kínai étel, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is. Az alapanyagokhoz persze kell találni egy kiváló kínai boltot, de ha megvannak, azok elég sokáig elállnak és sokszor használhatjuk őket.
Természetesen ér és szabad is kísérletezni. Gyakorolj sokat és alakítsd ízlésed szerint ezt a kínai receptet. Egy biztos: ha mi készítjük, sokkal finomabb, mint a kínai büfékben.
Elkészítés lépésről-lépésre
A csirkehúst kockázzuk fel, majd a keményítőben hempergessük meg.
Felhevített serpenyőbe öntsük bele és süssük át minden oldalán. Amíg sül, keverjük össze az öntetet.
Az öntetet egy kis tálban keverjük el: szójaszósz, tamarind, cukor, esetlen a méz. Aki csípősen szereti, annak érdemes churry pasztát is tenni bele. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik minden. Ha nem oldódik, kevés, de forró vízzel segíthetünk.
Ha a csirke megsült, öntsük rá az öntetet, majd szórjuk rá a szezámmagot.
Forrós süssük, amíg a szósz és a szezámmagok rá nem tapadnak a csirkére (kb 4-5 perc).
Rízssel, újhagymával, vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Szezámmagos kínai csirke
Follow The Directions
A csirkehúst kockázzuk fel, majd a keményítőben hempergessük meg.
Felhevített serpenyőbe öntsük bele és süssük át minden oldalán. Amíg sül, keverjük össze az öntetet.
Az öntetet egy kis tálban keverjük el: szójaszósz, tamarind, cukor, esetlen a méz. Aki csípősen szereti, annak érdemes churry pasztát is tenni bele. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik minden. Ha nem oldódik, kevés, de forró vízzel segíthetünk.
Ha a csirke megsült, öntsük rá az öntetet, majd szórjuk rá a szezámmagot.
Forrós süssük, amíg a szósz és a szezámmagok rá nem tapadnak a csirkére (kb 4-5 perc).
Rízssel, újhagymával, vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.