Szilvás-diós lepény

  • Előkészítés
    5 perc
  • Sütés ideje
    70 perc
  • Adag
    6
  • Elkészítés
    75 perc

Nagyon szeretjük, a család kedvence, finom és gusztusos eledel.

Hozzávalók

Elkészítés lépésről-lépésre

Hozzávalók:- 50 dkg liszt,3 dkg cukor, 1 tk só, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 50 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 kk fahéj, dió a szóráshoz majd kivajazott lisztezett tepsibe tesszük.

Lépés1

A szitált lisztet elkeverjük 3 dkg cukorral, sóval, vaníliával, citromhéjjal és a morzsolt vajjal. Hozzáadni a tojás sárgáját, élesztőt, tejet, majd tésztát dagasztani kezdjük.

Lépés2

Az összeállt tésztát fél órát pihentetni hagyjuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük.

Lépés3

A magozott szilvát 5 dkg cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd ráborítjuk a tésztára, amit 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük és 35 percig 180 fokon sütjük.

Lépés4

Tetejét vaníliás cukorral és dióval ékesíteni.

Jó tanácsok zárásképpen

Szeretjük ezt az édességet, egyébként is édesszájúak vagyunk.

Neked ajánljuk még

Értékeld a receptet!