- 2021.12.11.
- írta Tünde Zátonyi
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 1 281 Megtekintés
-
Előkészítés5 perc
-
Sütés ideje70 perc
-
Adag6
-
Elkészítés75 perc
Nagyon szeretjük, a család kedvence, finom és gusztusos eledel.
Hozzávalók
Elkészítés lépésről-lépésre
Hozzávalók:- 50 dkg liszt,3 dkg cukor, 1 tk só, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 50 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 kk fahéj, dió a szóráshoz majd kivajazott lisztezett tepsibe tesszük.
A szitált lisztet elkeverjük 3 dkg cukorral, sóval, vaníliával, citromhéjjal és a morzsolt vajjal. Hozzáadni a tojás sárgáját, élesztőt, tejet, majd tésztát dagasztani kezdjük.
Az összeállt tésztát fél órát pihentetni hagyjuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük.
A magozott szilvát 5 dkg cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd ráborítjuk a tésztára, amit 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük és 35 percig 180 fokon sütjük.
Tetejét vaníliás cukorral és dióval ékesíteni.
Jó tanácsok zárásképpen
Szeretjük ezt az édességet, egyébként is édesszájúak vagyunk.
Neked ajánljuk még
Szilvás-diós lepény
Hozzávalók
Follow The Directions
Hozzávalók:- 50 dkg liszt,3 dkg cukor, 1 tk só, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 50 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 kk fahéj, dió a szóráshoz majd kivajazott lisztezett tepsibe tesszük.
A szitált lisztet elkeverjük 3 dkg cukorral, sóval, vaníliával, citromhéjjal és a morzsolt vajjal. Hozzáadni a tojás sárgáját, élesztőt, tejet, majd tésztát dagasztani kezdjük.
Az összeállt tésztát fél órát pihentetni hagyjuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük.
A magozott szilvát 5 dkg cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd ráborítjuk a tésztára, amit 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük és 35 percig 180 fokon sütjük.
Tetejét vaníliás cukorral és dióval ékesíteni.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.