Szilvás-diós lepény

  • Előkészítés
    5 perc
  • Elkészítés
    70 perc
  • Adag
    6
  • Megtekintés
    232

Nagyon szeretjük, a család kedvence, finom és gusztusos eledel.

Hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók:- 50 dkg liszt,3 dkg cukor, 1 tk só, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 10 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 50 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 kk fahéj, dió a szóráshoz majd kivajazott lisztezett tepsibe tesszük.

Lépés 1

A szitált lisztet elkeverjük 3 dkg cukorral, sóval, vaníliával, citromhéjjal és a morzsolt vajjal. Hozzáadni a tojás sárgáját, élesztőt, tejet, majd tésztát dagasztani kezdjük.

Lépés 2

Az összeállt tésztát fél órát pihentetni hagyjuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük.

Lépés 3

A magozott szilvát 5 dkg cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd ráborítjuk a tésztára, amit 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük és 35 percig 180 fokon sütjük.

Lépés 4

Tetejét vaníliás cukorral és dióval ékesíteni.

Záró ajánlás

Szeretjük ezt az édességet, egyébként is édesszájúak vagyunk.

Neked ajánljuk még

Küldj értékelést

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X