- 2023.09.10.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
-
Előkészítés30 perc
-
Sütés ideje40 perc
-
Adag4
-
Elkészítés1 óra 10 perc
Nem csak egyszerű, de finom is ez az almás pite, amit akár vaníliafagylalttal is tálalhatunk. Téli napokon kávé mellett fogyasztva lehet a kedvenc édességünk.
Hozzávalók
A tésztához
A szóráshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
A szóráshoz a hozzávalókat (liszt, cukor, vaj) összedolgozzuk és félretesszük, amíg minden mást elkészítünk.
A tésztához először verjük habosra a tojásokat. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Végül jöhet a tej és a vaj, amikkel addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
Hámozd meg az almákat és vágd vékonyabb szeletekre.
Egy sütőpapírt nagyon kicsit nedvesíts be, hogy könnyebb legyen alakítani, majd tedd a sütőformába.
Rétegenként helyezzük be az alapanyagokat: először önts bele a tésztából, majd helyezz rá almákat. Ezt követően megint tészta, megint alma. Ha pedig maga a forma és maradt alapanyag, akkor még 1x ugyan így.
A tetejét szórjuk meg az elején elkészített lsiztes-vajas-cukros "morzsával"
40 percig 180° fokon légkeverés mellett süssük a pitét.
Szeletelve, akár egy finom vaníliafagylalt mellett tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Neked ajánljuk még
Szórt almás pite – ha gyors, de finom receptet keresel
Hozzávalók
A tésztához
A szóráshoz
Follow The Directions
A szóráshoz a hozzávalókat (liszt, cukor, vaj) összedolgozzuk és félretesszük, amíg minden mást elkészítünk.
A tésztához először verjük habosra a tojásokat. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Végül jöhet a tej és a vaj, amikkel addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
Hámozd meg az almákat és vágd vékonyabb szeletekre.
Egy sütőpapírt nagyon kicsit nedvesíts be, hogy könnyebb legyen alakítani, majd tedd a sütőformába.
Rétegenként helyezzük be az alapanyagokat: először önts bele a tésztából, majd helyezz rá almákat. Ezt követően megint tészta, megint alma. Ha pedig maga a forma és maradt alapanyag, akkor még 1x ugyan így.
A tetejét szórjuk meg az elején elkészített lsiztes-vajas-cukros "morzsával"
40 percig 180° fokon légkeverés mellett süssük a pitét.
Szeletelve, akár egy finom vaníliafagylalt mellett tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.