Szórt almás pite – ha gyors, de finom receptet keresel

Szórt almás pite felszeletelve
  • Előkészítés
    30 perc
  • Sütés ideje
    40 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    1 óra 10 perc

Nem csak egyszerű, de finom is ez az almás pite, amit akár vaníliafagylalttal is tálalhatunk. Téli napokon kávé mellett fogyasztva lehet a kedvenc édességünk.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A szóráshoz a hozzávalókat (liszt, cukor, vaj) összedolgozzuk és félretesszük, amíg minden mást elkészítünk.

    Lépés2

    A tésztához először verjük habosra a tojásokat. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Végül hozzákeverjük a lisztet és a sütőport is. Végül jöhet a tej és a vaj, amikkel addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

    Lépés3

    Hámozd meg az almákat és vágd vékonyabb szeletekre.

    Lépés4

    Egy sütőpapírt nagyon kicsit nedvesíts be, hogy könnyebb legyen alakítani, majd tedd a sütőformába.

    Lépés5

    Rétegenként helyezzük be az alapanyagokat: először önts bele a tésztából, majd helyezz rá almákat. Ezt követően megint tészta, megint alma. Ha pedig maga a forma és maradt alapanyag, akkor még 1x ugyan így.

    Lépés6

    A tetejét szórjuk meg az elején elkészített lsiztes-vajas-cukros "morzsával"

    Lépés7

    40 percig 180° fokon légkeverés mellett süssük a pitét.

    Lépés8

    Szeletelve, akár egy finom vaníliafagylalt mellett tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!