- 2023.12.23.
- írta A konyha ördöge
- 0 Like
- 0 / 5
- Ország: Magyar
- Nehézség: Könnyű
- 4 844 Megtekintés
A magyar konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étele a töltött káposzta. Szinte minden alkalommal feltűnik. Karácsonyi receptnek sem utolsó, de más ünnepek alkalmával, például esküvőkön is előkerül.
Ennek egyik oka, hogy hazánkban kiváló savanyított káposzta készül, nem csak Vecsésen. Ez a recept segít, hogy elkészítsd a tökéletes töltött káposztát. De ne feledd, ahány ház, annyi szokás! Nyugodtan variáld az összetételt úgy, hogy az számotokra tökéletes legyen.
Hozzávalók
Töltött káposzta
Főzéshet
Találáshoz
Elkészítés lépésről-lépésre
Nyugodtan adj hozzá kevesebb, vagy épp több fűszert. Ebben a receptben a káposzták kolbásszal és szalonnával főnek meg, de bármilyen füstölt hússal is tökéletes lesz.
A rizst mossuk meg, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk apró darabokra.
A darált húst gyúrjuk egybe a rizzsel, vöröshagymával, a három apróra vágott fokhagyma-gerezddel, a sóval, borssal és pirospaprikával.
Ebből a húsmennyiségből kb. 8 darab közepes méretű gombócot kapunk. Ezeket egy külön tálra helyezzük rá.
A savanyított káposztaleveleket mossuk el, majd terítsük ki őket és csomagoljuk be az előkészített húsgolyókat.
Egy lábas aljára (amiben majda töltött káposztát főzzük), tegyünk egy káposztalevelet. Erre tegyük rá a füstölt húsokat, hogy a meleg víz az ízeit mindenhová eljuttassa. Erre pedig helyezzük szépen egymás mellé a gombócokat.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy az éppen ellepje a gombócokat. Egy káposztalevelet tegyünk az egész tetejére. Végül egy fedővel fedjük le a fazekat és kb 60-70 percig főzzük.
Miután ez megvan, készítsük el a rántást. Az olajat hevítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg a lisztet. Ha már barnás a színe, szedjük le a tűzről vagy a főzőlapról. Keverjük el benne a pirospaprikát. De vigyázz, ha nagyon forró a lábas, a paprika keserű lesz! Végül adjunk hozzá 3 evőkanál tejfölt, majd fokozatosan a lábasban lévő léből merítsünk át, hogy a rántás is kellőképp meleg legyen.
Végül a rántást öntsük a lábasba és forraljuk fel a benne lévő tartalmat. Ha ez megvan, készen is vagyunk! Kenyérrel és tejföllel tálalhatjuk is az elkészül töltött káposztát.
Neked ajánljuk még
Töltött káposzta, ahogy mi készítjük vidéken
Hozzávalók
Töltött káposzta
Főzéshet
Találáshoz
Follow The Directions
Nyugodtan adj hozzá kevesebb, vagy épp több fűszert. Ebben a receptben a káposzták kolbásszal és szalonnával főnek meg, de bármilyen füstölt hússal is tökéletes lesz.
A rizst mossuk meg, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk apró darabokra.
A darált húst gyúrjuk egybe a rizzsel, vöröshagymával, a három apróra vágott fokhagyma-gerezddel, a sóval, borssal és pirospaprikával.
Ebből a húsmennyiségből kb. 8 darab közepes méretű gombócot kapunk. Ezeket egy külön tálra helyezzük rá.
A savanyított káposztaleveleket mossuk el, majd terítsük ki őket és csomagoljuk be az előkészített húsgolyókat.
Egy lábas aljára (amiben majda töltött káposztát főzzük), tegyünk egy káposztalevelet. Erre tegyük rá a füstölt húsokat, hogy a meleg víz az ízeit mindenhová eljuttassa. Erre pedig helyezzük szépen egymás mellé a gombócokat.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy az éppen ellepje a gombócokat. Egy káposztalevelet tegyünk az egész tetejére. Végül egy fedővel fedjük le a fazekat és kb 60-70 percig főzzük.
Miután ez megvan, készítsük el a rántást. Az olajat hevítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg a lisztet. Ha már barnás a színe, szedjük le a tűzről vagy a főzőlapról. Keverjük el benne a pirospaprikát. De vigyázz, ha nagyon forró a lábas, a paprika keserű lesz! Végül adjunk hozzá 3 evőkanál tejfölt, majd fokozatosan a lábasban lévő léből merítsünk át, hogy a rántás is kellőképp meleg legyen.
Végül a rántást öntsük a lábasba és forraljuk fel a benne lévő tartalmat. Ha ez megvan, készen is vagyunk! Kenyérrel és tejföllel tálalhatjuk is az elkészül töltött káposztát.
Értékeld a receptet!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.